Κολοκυθοκεφτέδες με σάλτσα από ταχίνι και λιαστή ντομάτα
Μια απολαυστική συνταγή για όσους τηρούν τη νηστεία
- 20 Μαρτίου 2018 10:41
Η παρακάτω συνταγή για κολοκυθοκεφτέδες προέκυψε με μια απλή αλλαγή στην αναλογία των υλικών και πολλά φρέσκα μυρωδικά. Μια αναλογία που μηχανεύτηκε γευστικά η Funky Cook και τη ζηλέψαμε τόσο που θελήσαμε να την μοιραστούμε και εμείς με εσάς.
Σερβίρουμε τους ζεστούς κολοκυθοκεφτέδες με τη σάλτσα ταχινιού, κόβουμε μια ωραιότατη ντοματοσαλάτα με μπόλικο κρεμμύδι και αν έχει ηλιόλουστη ημέρα, στρώνουμε έξω και απολαμβάνουμε τη γεύση της Σαρακοστής!
Υλικά Για τους κολοκυθοκεφτέδες
- 300 γρ. κολοκυθάκια
- 150 γρ. ντομάτες
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 3 κουταλιές της σούπας μυρωδικά (ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο, μαϊντανό)
- ¼ κουταλάκι του γλυκού ματζουράνα ή θρούμπι
- 50 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι
- Λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα ταχίνι με μυρωδικά
- 40 γρ. Μακεδονικό Ταχίνι
- 1 λιαστή ντομάτα
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 20 ml. ελαιόλαδο
- 50 ml. χλιαρό νερό
- 2-3 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
- ½ κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
- ¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι
- Αλάτι
Προετοιμασία
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα πιέζουμε με τα χέρια ώστε να βγάλουν τα υγρά τους. Ξεφλουδίζουμε, ξεσποριάζουμε και τρίβουμε τις ντομάτες.
- Ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά και τα κρεμμυδάκια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τους κολοκυθοκεφτέδες και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Πολτοποιούμε τη λιαστή ντομάτα στο μπλέντερ με όλα τα υλικά εκτός από το ταχίνι, το οποίο και προσθέτουμε στο τέλος. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι.
- Τηγανίζουμε τους κολοκυθοκεφτέδες ρίχνοντας κουταλιές από το μείγμα σε ζεστό λάδι (θα πρέπει να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα και να ψηθούν μέχρι το εσωτερικό τους).
- Κατόπιν τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε τους κολοκυθοκεφτέδες με τη σάλτσα από ταχίνι.