Κρεατόπιτα από την Αυστραλία
Πεντανόστιμη κρεατόπιτα από την Αυστραλία, με κιμά, μπέικον και μανιτάρια.
- 16 Ιουνίου 2018 13:34
Η κουζίνα της Αυστραλίας έχει επιρροές απ όλο τον κόσμο καθώς όσοι μετανάστευσαν εκεί μετέφεραν μαζί τους τις γεύσεις και τι παραδόσεις της πατρίδας τους. Διάσημη είναι η Αυστραλιανή κρεατόπιτα που φτιάχνεται με κιμά και σάλτσα και σερβίρεται με κρεμμύδια και τυρί. Ακόμα αγαπητά είναι τα μικρά κεκάκια Lamingtons αλλά και τα μεγάλα και ζουμερά μπέργεκερς . Η Αυστραλία είναι από τις λίγες χώρες που τρώνε την στρουθοκάμηλο , ενώ απολαμβάνουν ψητά τα καγκουρό και τους κροκόδειλους .Φημισμένα είναι και τα μάνγκο τους.
2 κουταλιές λάδι
2 κουταλιές κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές μπέικον ψιλοκομμένο
500γρ. βοδινό κιμά
4 μανιτάρια σε φέτες
1 κουταλάκι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζ. χυμό ντομάτας
¼ φλιτζ. ζωμό λαχανικών
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
1 πακέτο σφολιάτα που περιέχει 2 φύλλα (400γρ.)
1 αυγό
Αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε το μπέικον. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια και όταν πάρουν χρώμα ρίχνουμε μέσα τον κιμά, τον ζωμό, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Μαγειρεύουμε έως ότου εξατμιστούν όλα τα υγρά. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με αλεύρι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον χυμό της ντομάτας. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σε ένα χαμηλό ταψί ( με 20 εκατ. διάμετρο ) στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας, φροντίζοντας να εξέχει στις άκρες. Αδειάζουμε το μείγμα του κιμά.
Χτυπάμε το αυγό και με ένα πινέλο αλείφουμε την πάνω πλευρά του φύλλου της σφολιάτας.
Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο, πιέζουμε καλά τις άκρες για να κολλήσουν μεταξύ τους και κόβουμε με το μαχαίρι τη ζύμη που περισσεύει.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια της πίτας με αυγό, τρυπάμε σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για περίπου 35-40’.
Αφού ψηθεί, αφήνουμε την πίτα να «ξεκουραστεί» για περίπου 10’ και σερβίρουμε.
Διαβάστε περισσότερα στο Tastyday.gr
Η κουζίνα της Ουρουγουάης και το chivito της Μαρίας Τσιλίκη
H κουζίνα του Ιράν και μια επώνυμη συνταγή για πέρσικο ρύζι