Κρύο καιρός για σούπα. Αλλά τι σούπα – Σοκολατόσουπα

Κρύο καιρός για σούπα. Αλλά τι σούπα –  Σοκολατόσουπα

Κι αν οι ειδικοί συστήνουν ζεστά και σούπες για να νικήσεις το κρύο του χειμώνα, εσύ ξέρεις πως δεν ζεις χωρίς σοκολάτα

Μετρώντας αντίστροφα ως τα Χριστούγεννα, πέφτει μέρα με την ημέρα και το θερμόμετρο. Για πότε κλείσαμε τα παράθυρα, πότε θυμηθήκαμε που είχαμε καταχωνιάσει κασκόλ και σκούφους και πότε μας έλουσε κρύος ιδρώτας για την τιμή του πετρελαίου, ούτε που το καταλάβαμε. Έχει όμως και ο χειμώνας τα καλά του. Πέραν του κλισέ, αλλά αγαπημένου, “κρύο καιρός για δύο”, για χουχούλιασμα στον καναπέ και ζεστό αρωματικό τσάι (εντάξει, αν ρίξεις και δυο σταγόνες καλό κονιάκ δεν θα χαλάσει ο κόσμος), υπάρχουν κι άλλα συν των κρύων ημερών. Κι αν δεν υπήρχαν, επιβάλλεται να τα εφεύρουμε.

 

Περπατώντας στην αχανή περατζάδα της πλατείας της Νέας Σμύρνης, νιώθει κανείς να γίνεται καρτούν που αιωρείται σαν το φύλλο στον άνεμο, ακολουθώντας τις γλυκές μυρωδιές που αναδύονται από το ζαχαροπλαστείο Ζuccherino. Το χαρακτηριστικό τιρκουάζ  κατάστημα, ετοιμάζει όλα του τα γλυκά εκεί πίσω, στο μαγικό εργαστήρι και δοκιμάσαμε ένα από τα πιο… πως το λένε, heartbreaking γλυκά του χειμώνα. Ειδικά για όσους ζουν και αναπνέουν για σοκολάτα.

Κομματάκια αφράτου brownie, κολυμπούν σε αχνιστή σοκολάτα, σε ιδανική θερμοκρασία για να γλυκαθείς και να ζεσταθείς. Αυτή είναι η σοκολατόσουπα. Μια λιχουδιά που κυριολεκτικά την πίνεις στο φλιτζάνι. Το γλύκισμα γίνεται ανάρπαστο τους χειμερινούς μήνες και όλοι μπορούμε να καταλάβουμε γιατί.

TIP: Κι αν η Νέα Σμύρνη σου πέφτει μακριά τα κρύα βράδια του χειμώνα που η σεροτονίνη σου πέφτει στα τάρταρα και χρειάζεσαι σοκολάτα, μάθαμε πως μπορείς να προμηθευτείς σοκολατόσουπες και για το σπίτι. Έτοιμες, σε χάρτινο μπολ, περιμένουν στο ψυγείο σου να τις βάλεις για ελάχιστα δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων. Και… βουαλά. Η σοκο-μαγεία ξεκινά και πάλι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα