Μαγειρική ζωγραφική: Συμπληρώστε τα κενά και βάλτε τη ζωγραφιά στο φούρνο

Μαγειρική ζωγραφική: Συμπληρώστε τα κενά και βάλτε τη ζωγραφιά στο φούρνο

Η IKEA τύλιξε τις συνταγές σε μια κόλλα χαρτί επιτρέποντας έτσι και στον πιο "αρχάριο" σεφ να ετοιμάσει λαχταριστά πιάτα. Όταν μια έξυπνη ιδέα μπορεί να κάνει τη διαφορά (vid)

Από την ώρα που “πήραμε είδηση” την συγκεκριμένη έμπνευση των IKEA, ένα χαμόγελο έχει ζωγραφιστεί στα χείλη μας. Θυμάστε όταν ήμαστε μικροί; Τότε που γεμίζαμε το τραπέζι με ξυλομπογιές, δακτυλομπογιές, τέμπερες και μαρκαδόρους και καλούμασταν να γεμίσουμε τα κενά της ζωγραφιάς που βρισκόταν αποτυπωμένη στο μπλοκ ζωγραφικής.

Η δοκιμασία δεν ήταν απλά διασκεδαστική και δημιουργική. Είχε στόχο να βάλει σε λειτουργία τον παιδικό μας εγκέφαλο και να ακονίσει τις δεξιότητες μας, στην ακρίβεια και τη χρήση των μαρκαδόρων. Κι αν σου έλεγα πως το ίδιο κάνει σήμερα η IKEA για ενήλικες, αδέξιους μάγειρες;

 

Ο σουηδικός κολοσσός είχε μια ιδιοφυή σύλληψη. Δημιούργησε ένα κουτί με μεγάλα φύλλα λαδόκολλας τα οποία είχαν τυπωμένα από μια συνταγή. Όχι, δεν ήταν μια κλασική συνταγή. Τα υλικά της ήταν σχεδιασμένα στο χαρτί με ειδικό υποαλλεργικό και ασφαλές χαρτί, όπως σε εκείνα τα παιδικά μπλοκ ζωγραφικής.

 

Ο μαθητευόμενος σεφ τοποθετεί τα φιλέτα σολομό, το αλάτι, τα μπαχαρικά (σε ειδικά σχεδιασμένα σημεία που αναγράφουν και την κατάλληλη ποσότητα), ακόμη και το ελαιόλαδο και τις σάλτσες.

 

Αφού φτιάξει έναν πολύχρωμο καμβά από φρέσκα λαχταριστά υλικά, συνεχίζει με τον πιο παιδιάστικο τρόπο. Παίρνει την λαδόκολλα και την τσαλακώνει σαν απογοητευμένος καλλιτέχνης. Στην πραγματικότητα, τυλίγει σε ρολό τα υλικά όπως τα έστρωσε μέσα στη λαδόκολλα, τα βάζει στο ταψί και τα ψήνει για όσο χρόνο απαιτεί η συνταγή.

 

Et voila! Και έτοιμη η συνταγή…

 

Και φυσικά, δεν είναι μόνο μία αυτή, περιλαμβάνει πολλά ακόμη λαχταριστά πιάτα, τα οποία φυσικά εμπλέκουν τα συσκευασμένα τρόφιμά της εταιρίας.

ΦΩΤΟ DEISGNBOOM

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα