Μακαρονάδα με σάλτσα αβοκάντο και χωρίς τύψεις
Μια υπέροχη, διαφορετική εκδοχή της μακαρονάδας, πολύ πιο υγιεινή αλλά εξαιρετικά γευστική. Τώρα που καλοκαιριάζει, αξίζει να τη δοκιμάσετε!
- 19 Σεπτεμβρίου 2018 12:00
Υλικά
- 1 πακέτο σπαγγέτι
- 2 αβοκάντο κομμένα στη μέση και ξεφλουδισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- χυμό από ένα λεμόνι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι και πιπέρι
- 1/2 φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα
- Παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Στο μεταξύ, καθαρίζουμε το αβοκάντο, και ρίχνουμε την «ψίχα» του σε ένα μπολ μαζί με το σκόρδο, το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
Βάζουμε όλα τα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στο τέλος, προσθέτουμε και 1/2 φλ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια σου και ξαναχτυπάμε.
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ TASTYDAY.GR