Μακαρόνια με κιμά, για να φας

Μακαρόνια με κιμά, για να φας

Όταν μιλάμε για σπαγγέτι εννοούμε μακαρόνια με κιμά

Είναι κλασική αξία, αγαπημένη συνταγή για χιλιάδες ανθρώπους και ναι, μπορείτε να την ετοιμάσετε χωρίς να είστε Master Chef. Ο μοσχαρίσιος κιμάς αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, ενώ και η ντομάτα είναι πλούσια στο αντιοξειδωτικό λυκοπένιο, αλλά και σε βιταμίνη C. Απορροφάται καλύτερα συνδυαστικά με το ελαιόλαδο, που φυσικά προσφέρει έξτρα γεύση και άρωμα στο πιάτο.

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 πακέτο σπαγγέτι

  • 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

  • 1 μικρό πράσο κομμένο σε ροδέλες

  • 1 μέτριο καρότο τριμμένο

  • 1 κουτί (1/2 κιλό) συμπυκνωμένο χυμό τομάτας

  • 1 κ.σ. πελτέ

  • Κανέλα στη μύτη του κουταλιού

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό

  • Αλάτι, πιπέρι

  • 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί

  • Ελαιόλαδο

  • Τριμμένο τυρί για το σερβίρισμα

Προετοιμασία

  1. Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και ετοίμασε και το πράσο

  2. Βάλε σε κατσαρόλα ελαιόλαδο να κάψει και ρίξε τον κιμά, καβουρδίζοντας καλά να σπάει σε μικρούς σβόλους και να πάρει χρώμα. Πρόσθεσε στα μισά, το κρεμμύδι και το πράσο, αρωμάτισε με την κανέλα και συνέχισε ώσπου να μαραθούν

  3. Σβήσε με το κρασί και άφησε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2-3 λεπτά

  4. Πρόσθεσε στην κατσαρόλα το καρότο, την τομάτα και τον πελτέ και τον μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε. Σκέπασε και άφησε τη σάλτσα να σιγοβράσει στο χαμηλό για 30′ λεπτά τουλάχιστον.

  5. Παράλληλα, βάλε νερό να βράσει  και ετοίμασε τα ζυμαρικά σου σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.

  6. Σέρβιρε με μπόλικο τριμμένο τυρί

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα