Μένουμε σπίτι: Η συνταγή για την ευκολότερη σπιτική πίτσα της καραντίνας
Εύκολα φαγητά με υλικά που υπάρχουν ήδη στο σπίτι μας για να μην πηγαίνεις άσκοπα στο σούπερ μάρκετ.
- 06 Απριλίου 2020 15:39
Ζούμε μόνοι και ζυμώνουμε είναι η νέα τάση των ημερών, οι οποίες θυμίζουν κακό ανέκδοτο. Ο κορονοϊός έχει βγάλει τους σεφ από μέσα μας ακόμα και σε πράγματα, είχαμε ως δεδομένα να παίρνουμε έτοιμα, όπως την πίτσα. Αυτή λοιπόν είναι η ευκολότερη συνταγή.
Υλικά:
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά
200 ml φλιτζάνι ελαφρώς χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
ρίγανη πιπέρι, πάπρικα
κέτσαπ, μουστάρδα ή πελτές ντομάτας
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το χλιαρό νερό (είναι πολύ σημαντικό να μην καίγεται το δάχτυλό μας, όταν ακουμπάμε το νερό) και με ένα πιρούνι ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και πλάθουμε μέχρι να μπορούμε να πιάσουμε το μίγμα έτσι ώστε να μην κολλάει στα χέρια μας. Προσοχή, μην το παρακάνετε με το αλεύρι, γιατί δεν θέλουμε να σφίξει. Θέλουμε ίσα ίσα να μην κολλάει. Δίνουμε στο ζυμάρι μας σχήμα μπάλας, του ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το πλάθουμε για λίγο ακόμα και το βάζουμε σε ένα μπολ. Σκεπάζουμε το μπολ με μια πετσέτα ή πλαστική μεμβράνη για 1 ώρα.
Μία ώρα μετά, η ζύμη μας είναι εντελώς έτοιμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις (στις πάνω-κάτω). Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και απλώνουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα. Βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ και ένα μουστάρδα και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Εναλλακτικά βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού πελτέ ντομάτας. Πασπαλίζουμε με ρίγανη, πιπέρι και πάπρικα και τα απλώνουμε με τα δάχτυλά μας.
Η βάση μας είναι έτοιμη. Aπό κει και πέρα μπορούμε να βάλουμε ό,τι θέλουμε. Μέχρι και ανανά. Αφού όμως είμαστε σε ελληνικό σάιτ, θα σας πούμε την εκδοχή “χωριάτικη σάλατα”. Απλώνουμε σε όλη τη βάση μία ντομάτα κομμένη σε ροδέλες, ένα μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, ελιές Καλαμών κομμένες σε κομματάκια (χωρίς το κουκούτσι!), πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια και φυσικά φέτα. Μπορούμε επίσης να βάλουμε και ψιλοκομμένα μανιτάρια, αλλά και κομμένο σε ροδέλες χωριάτικο λουκάνικο. Πασπαλίζουμε ξανά με ρίγανη και λίγο αλάτι. Και τέλος ψήνουμε για 25 λεπτά περίπου στους 180.
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ |
|