Μήπως ξεπαγώνεις λάθος το φαΐ σου;
Ποιος είναι ο σωστός και υγιεινός τρόπος να ξεπαγώνουμε τις τροφές μας. Τι λέει γνωστή διατροφολόγος
- 13 Σεπτεμβρίου 2016 10:05
Οι περισσότεροι από εμάς φαίνεται πως ξεπαγώνουμε το φαγητό λάθος.
Σύμφωνα με την διατροφολόγο Susanne Ekstedt, ενώ νομίζουμε πως ο σωστός τρόπος να ξεπαγώσουμε το κρέας ή το ψάρι είναι αργά στη συντήρηση του ψυγείου, κάνουμε λάθος.
Η Ekstedt, η οποία είναι ερευνήτρια στο Ινστιτούτο της Σουηδίας στο Gothenburg, αναφέρει πως αυτό βασίζεται σε μύθους γύρω από το φαγητό και πως ο σωστός τρόπος να ξεπαγώσουμε το φαγητό είναι σε κρύο νερό.
Το κρύο νερό, μάλιστα, διατηρεί και τη γεύση των τροφίμων αναλλοίωτη. Το νερό διεξάγει τη θερμότητα καλύτερα από τον αέρα και έτσι επιταχύνει τη διαδικασία.
Μιλώντας η ίδια στο sciencenordic.com, η εν λόγω ορθή διαδικασία απόψυξης δεν είναι ευρέως γνωστή, αλλά κάτι που οι ειδικοί διατροφολόγοι γνωρίζουν πολύ καλά αρκετό καιρό τώρα.
Σημειώνει, δε, πως ο καλύτερος τρόπος να ξεπαγώσουμε τα τρόφιμα είναι να τα τυλίξουμε σε πλαστική σακούλα και να τα βάλουμε σε κρύο νερό.
Παράλληλα, τονίζει πως δεν πρέπει να ξεπαγώνουμε τις τροφές, τοποθετώντας τες στον φούρνο μικροκυμάτων.
Η διαδικασία είναι “βάρβαρη” για το κρέας και το καταστρέφει καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία.