“Μπέικον χοιρινού ή γαλοπούλας;” η επιστήμη έχει την απάντηση
Αν και η γαλοπούλα προωθείται εδώ και καιρό ως πιο υγιεινή επιλογή έναντι του χοιρινού, όσον αφορά το μπέικον δεν έχει καμία διαφορά σε σχέση με το παραδοσιακό μπέικον χοιρινού.
- 05 Νοεμβρίου 2019 08:05
Είναι το μπέικον γαλοπούλας πιο υγιεινό από το κλασικό μπέικον χοιρινού;
Σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό υγείας, το επεξεργασμένο κρέας, συμπεριλαμβανομένων όλων των μορφών μπέικον, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο. Ειδικότερα, αν κάποιος τρώει καθημερινά μπέικον αυξάνει το ρίσκο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου κατά 18%.
Αν και η γαλοπούλα προωθείται εδώ και καιρό ως πιο υγιεινή επιλογή έναντι του χοιρινού, όσον αφορά το μπέικον δεν έχει καμία διατροφική διαφορά.
Η υψηλή περιεκτικότητα αλατιού σε συνδυασμό με τη χαμηλή περιεκτικότητα πρωτεϊνών δεν θα κάνουν “χάρες” στο σώμα σου, αφού το μπέικον γαλοπούλας εξακολουθεί να κατατάσσεται στην κατηγορία των “έξτρα επεξεργασμένων τροφών”.