Ναϊτζέλα Λόουσον: Μισώ τους σνομπ της γεύσης – Με κάνουν να θέλω να τρώω πλαστικό ψωμί

Ναϊτζέλα Λόουσον: Μισώ τους σνομπ της γεύσης – Με κάνουν να θέλω να τρώω πλαστικό ψωμί
FILE - In this Tuesday, Oct. 9, 2012 file photo, food writer, journalist and broadcaster, Nigella Lawson of Britain poses during the 28th International Film and Programme Market for TV, Video, Cable and Satellite in Cannes, southeastern France. In summer 2013, photos of her husband appearing to choke her surfaced. Then two former employees accused of using the couples credit cards for more than $1 million in fraudulent charges claiming she had sanctioned their spending to hush them up about her heavy drug use. (AP Photo/Lionel Cironneau, File) AP Photo/Lionel Cironneau

Η σταρ της γαστρονομίας τα βάζει με εκείνους που σνομπάρουν τα απλά και τα καθημερινά και μιλά για τον νέο ελιτισμό του φαγητού

Στην όπερα του Σίδνεϊ βρέθηκε στις αρχές της εβδομάδας η Βρετανή κριτικός γεύσης και τηλεπερσόνα Ναϊτζέλα Λόουσον (Nigella Lawson), όπου και μίλησε για τις τάσεις της γαστρονομίας. Μεταξύ όσων σχολίασε, άσκησε ιδιαίτερα έντονη κριτική στις συστάσεις του βρετανικού κράτους προς τους γονείς, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα πρέπει εκείνοι να δίνουν σνακ στα παιδιά τους. “Τι προτείνουν δηλαδή; Να παρακολουθούν τα σπίτια του κόσμου για να δουν τι δίνουν στα παιδιά τους; Δεν καταλαβαίνω. Νομίζω πως βλέπουν τα πάντα με λάθος τρόπο” σχολίασε με δηκτικό τρόπο.

Στη συνέχεια η Λόουσον αναφέρθηκε σε αυτό που αποκάλεσε διατροφική, γαστρονομική μόδα και θέλει το καλό φαγητό να εξαρτάται από την εποχικότητα, την προέλευση των τροφών από μικρούς παραγωγούς και την απόρριψη των μαζικών προϊόντων. Όπως αναφέρει η χαρακτηριστικά, όλη αυτή η μόδα της εποχικότητας είναι ένας “νέος τύπος ελιτισμού”.

“Σιχαίνομαι τους σνομπ της γεύσης, με κάνουν να θέλω σχεδόν να τρώω πλαστικό ψωμί και πλαστικό τυρί, όταν οι άνθρωποι είναι τόσο υπερόπτες” σχολιάζει και προσθέτει: “Πολλές φορές το φαγητό μοιάζει με σύμβολο θέσης. Η ιδέα πως κάποιος νιώθει “είμαι καλύτερος από εσένα γιατί κάνω αυτό με το φαγητό μου ενώ εσύ όχι”.

Η Λόουσον είναι Βρετανή δημοσιογράφος, τηλεπερσόνα και κριτικός φαγητού, κόρη πρώην υπουργού Οικονομικών της Βρετανίας (Νάιτζελ Λόουσον) που ξεκίνησε την καριέρα της ως κριτικός εστιατορίων και βιβλίων στην εφημερίδα Sunday Times. Στη συνέχεια, ξεκίνησε ως freelancer γράφοντας για γεύση σε μια σειρά από εφημερίδες και περιοδικά. Το 1998, κυκλοφόρησε το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής με τίτλο “Πώς να τρώτε” (How to eat) το οποίο πούλησε περισσότερα από 300.000 αντίτυπα.

Το 2000, εξέδωσε το δεύτερο βιβλίο της, το οποίο της χάρισε τον τίτλο της συγγραφέας της χρονιάς στα βρετανικά βραβεία βιβλίου. Εκτός από τη σειρά μαγειρικών εκπομπών για την τηλεόραση και συγκεκριμένα το BBC2, η Λόουσον έχει μεταδώσει και τον διαγωνισμό της Eurovision για το Βρετανία το 2015.

Η Ναϊτζέλα βρέθηκε στην Αυστραλία για τις ανάγκες γυρισμάτων στην μαγειρική εκπομπή Master Chef, όπου και θα συμμετέχει πλάι στην τριάδα των κριτών.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ/AP Photo/Lionel Cironneau

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα