Νέες γευστικές εμπειρίες: Zero Food Waste στο TEDxAthens

Νέες γευστικές εμπειρίες: Zero Food Waste στο TEDxAthens

Στόχος του φετινού TEDxAthens είναι η ενημέρωση αλλά και η αφύπνιση του κοινού αναφορικά με την σπατάλη τροφίμων στις δυτικές κοινωνίες και το πως αυτή η σπατάλη επηρεάζει και τις αναπτυσσόμενες χώρες

Την καινοτομία -μεταξύ άλλων- της μηδενικής σπατάλης φαγητού (zero food waste) φέρνει το φετινό TEDxAthens που πραγματοποιείται στις 13 Μαΐου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Με κεντρικό θέμα Όρια/Edge, το TEDxAthens υπόσχεται μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες οι οποίες θα κινούνται ταυτόχρονα γύρω από την τάση του «no waste food», δηλαδή της αξιοποίησης αντισυμβατικών προϊόντων και πρώτων υλών, ώστε να αποφεύγεται η σπατάλη τροφίμων.

Πιο συγκεκριμένα, το μενού θα βασίζεται στην αξιοποίηση προϊόντων και πρώτων υλών που θεωρούνται «αντισυμβατικά» και «περιθωριοποιημένα» ενώ ταυτόχρονα θα αναδειχθούν νέοι τρόποι αξιοποίησης τροφίμων που μέχρι σήμερα καταλήγουν στα σκουπίδια. Για πρώτη φορά, τα σκεύη φαγητού και τα μαχαιροπίρουνα που θα προσφέρονται στο συνέδριο θα προέρχονται από ζαχαροκάλαμο και καλαμπόκι, και τα οποία είναι πλήρως ανακυκλώσιμα.

Οι zero food waste πρακτικές δε σταματούν εδώ. Με το τέλος του συνεδρίου, τα απορρίμματα του φαγητού και τα ανακυκλώσιμα σκεύη που θα προκύψουν, θα κομποστοποιηθούν και θα αξιοποιηθούν ως λίπασμα από ντόπιους παραγωγούς.

Ταυτόχρονα, ως παραδοσιακός υποστηρικτής της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης «Μπορούμε», που έχει στόχο τον περιορισμό της σπατάλης των τροφίμων και την καταπολέμηση του υποσιτισμού στην Ελλάδα, το TEDxAthens θα δικτύωσει τις περισσευούμενες μερίδες φαγητού της εκδήλωσης, μέσω της οργάνωσης, με κοινωφελείς φορείς.

Για μια ακόμη φορά, το TEDxAthens καινοτομεί και σε προσκαλεί να δοκιμάσεις μια edgy διατροφική συνήθεια, με βαθύ θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και τη φύση. Δεν έχεις παρά να την ανακαλύψεις το Σάββατο 13 Μαΐου στο ΚΠΙΣΝ μαζί με πλήθος άλλων εμπειριών που θα σε βοηθήσουν να επαναπροσδιορίσες τα δικά σου όρια.

Tedx Athens 2017

Η φετινή εκδήλωση του TEDxAthens εξελίσσεται σε ένα σύγχρονο και διεθνές πολυσυνέδριο ιδεών, πολιτισμού κ τεχνολογίας. Όπως και στα πρωτοπόρα παγκόσμια συνέδρια αντίστοιχου περιεχομένου, μέρος του προγράμματος θα τρέχει παράλληλα σε δυο σκηνές και σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του ΚΠΙΣΝ.

Ομιλίες, workshops, συζητήσεις, παρουσιάσεις και Q&A sessions θα εμπλουτίσουν το φετινό πρόγραμμα πολλών ταχυτήτων. Επιπλέον οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μοναδικά μουσικά δρώμενα, να απολαύσουν μια ιδιαίτερα γευστική εμπειρία φαγητού και ποτού καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να συμμετέχουν στο βραδινό πάρτι μετά το τέλος του προγράμματος.

Το σκηνικό θα συνθέσουν Έλληνες και ξένοι ομιλητές που έρχονται να μοιραστούν ιδιαίτερες εμπειρίες και ιστορίες ζωής, με σκοπό να γίνουν η αφορμή, αλλά και οι καταλύτες που χρειαζόμαστε για να ανακαλύψουμε τις διαφορετικές πτυχές του εαυτού μας και του κόσμου μέσα στον οποίο ζούμε.

Όπως και πέρυσι, το φετινό ΤEDxAthens θα διαθέσει εισιτήρια με βάσει σειρά προτεραιότητας (first-come, first-served basis). Για πρώτη φορά φέτος θα διατίθενται φοιτητικά εισιτήρια σε μειωμένη τιμή, ενώ για ακόμα μια χρονιά θα δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης της εκδήλωσης σε ανέργους, με ειδικά εισιτήρια μηδενικού κόστους.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο φετινό TEDxAthens 2017 μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα του για να αγοράσουν το εισιτήριο τους συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα