Πίτσα για τους βιαστικούς
Μια πίτσα που γίνεται σε ελάχιστο χρόνο με μια ζύμη που δεν έχει μαγιά και για αυτό δεν χρειάζεται αναμονή για να φουσκώσει.
- 17 Αυγούστου 2018 20:27
Πάνω από τη ζύμη στρώσετε ό,τι υλικό σας αρέσει. Μια εξαιρετικά απλή και γευστική εκδοχή είναι να βάλετε κολοκυθάκια και φέτα.
Υλικά
(Για 1ατομική πίτσα)
- 125 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 3 κουταλιές λάδι
- 8-10 κουταλιές νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κολοκυθάκια σε λωρίδες
- 80 γρ. φέτα (ή και περισσότερο)
- Φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°. Λαδώνω καλά ενα στρογγυλό μεταλλικό ταψάκι και το βάζω στο φούρνο να κάψει.
Κόβω τα κολοκυθάκια σε λωρίδες όσο πιο λεπτές γίνεται. Τις αλατίζω, τις λαδώνω και τις αφήνω στην άκρη.
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι,το μπέικιν πάουντερ, 2 κουταλιές λάδι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτω λίγο λίγο το νερό και το ζυμώνω μέχρι να έχω ένα ζυμάρι που δεν κολλάει στα χέρια.
Το ανοίγω σε έναν κύκλο όσο και το ταψάκι, γύρω στα 30 εκ. διάμετρο.
Βγάζω το ταψί από το φούρνο, βάζω το φύλλο στο ταψί που καίει (με προσοχή) και από πάνω απλώνω τα κολοκυθάκια και θρυμματίζω τη φέτα. Πασπαλίζω με φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι και ψήνω την πίτσα γύρω στα 35 λεπτά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ TASTYDAY