“Πράσινη” πατσαβουρόπιτα
H πιο εύκολη πίτα για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο και θέλουν να τσιμπήσουν σπιτική σφολιάτα.
- 19 Σεπτεμβρίου 2018 12:00
Υλικά
1 πακέτο φύλλα κρούστας ψιλοκομμένα
500γρ σπανάκι βιολογικό
500γρ ανάμεικτα χόρτα για πίτα (παπαρούνες, μυρώνια, λάπατα)
4 αυγά μεγάλα βιολογικά
200γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 κεφίρ σε γιαούρτι
100γρ τυρί γίδινο
300γρ γάλα φρέσκο
50γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 μπουκάλι (330ml) σόδα αναψυκτικό
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
Εκτέλεση
Από το προηγούμενο βράδυ ψιλοκόβουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε έξω να ξεραθεί καλά.
Την επόμενη μέρα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα μας και τα αφήνουμε να μαραθούν στο στραγγιστήρι με αλάτι. Τα στύβουμε μετά από 1 ώρα τουλάχιστον με τα χέρια μας πολύ καλά.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά, προσθέτουμε τα δύο είδη γιαουρτιού συνεχίζοντας το χτύπημα με το σύρμα, πάντα. Προσθέτουμε και το γάλα.
Προσθέτουμε τα ξεραμένα φύλλα σιγά σιγά προσέχοντας να τα «ξεκολλάμε» όσο μπορούμε καλύτερα….
Στη συνέχεια στο μείγμα που έχουμε ετοιμάσει βάζουμε τα χόρτα , το χοντροτριμμένο γίδινο τυρί, το βούτυρο κομμένο με τα χέρια μας , το πιπέρι. Στο τέλος ρίχνουμε και τη σόδα.
Παίρνουμε ένα ταψί διαστάσεων 40Χ30 εκατοστά και λαδώνουμε καλά τον πάτο του τον οποίο και ραντίζουμε με γαλέτα ή ακόμα καλύτερα με πολέντα.
Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα και καλύπτουμε την επιφάνεια με τη γραβιέρα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα ( μέχρι να ροδίσει καλά) και απολαμβάνουμε!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ TASTYDAY.GR