“Πράσινη” πατσαβουρόπιτα

“Πράσινη” πατσαβουρόπιτα
tastyday.gr

H πιο εύκολη πίτα για όσους δεν έχουν πολύ χρόνο και θέλουν να τσιμπήσουν σπιτική σφολιάτα.

Υλικά

1 πακέτο φύλλα κρούστας ψιλοκομμένα

500γρ σπανάκι βιολογικό

500γρ ανάμεικτα χόρτα για πίτα (παπαρούνες, μυρώνια, λάπατα)

4 αυγά μεγάλα βιολογικά

200γρ γιαούρτι στραγγιστό

1 κεφίρ σε γιαούρτι

100γρ τυρί γίδινο

300γρ γάλα φρέσκο

50γρ φρέσκο βούτυρο αγελαδινό

Πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 μπουκάλι (330ml) σόδα αναψυκτικό

200 γρ. γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

Από το προηγούμενο βράδυ ψιλοκόβουμε το φύλλο κρούστας και το αφήνουμε έξω να ξεραθεί καλά.

Την επόμενη μέρα καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα χόρτα μας και τα αφήνουμε να μαραθούν στο στραγγιστήρι με αλάτι. Τα στύβουμε μετά από 1 ώρα τουλάχιστον με τα χέρια μας πολύ καλά.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά καλά, προσθέτουμε τα δύο είδη γιαουρτιού συνεχίζοντας το χτύπημα με το σύρμα, πάντα. Προσθέτουμε και το γάλα.

Προσθέτουμε τα ξεραμένα φύλλα σιγά σιγά προσέχοντας να τα «ξεκολλάμε» όσο μπορούμε καλύτερα….

Στη συνέχεια στο μείγμα που έχουμε ετοιμάσει βάζουμε τα χόρτα , το χοντροτριμμένο γίδινο τυρί, το βούτυρο κομμένο με τα χέρια μας , το πιπέρι. Στο τέλος ρίχνουμε και τη σόδα.

Παίρνουμε ένα ταψί διαστάσεων 40Χ30 εκατοστά και λαδώνουμε καλά τον πάτο του τον οποίο και ραντίζουμε με γαλέτα ή ακόμα καλύτερα με πολέντα.

Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα και καλύπτουμε την επιφάνεια με τη γραβιέρα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα ( μέχρι να ροδίσει καλά) και απολαμβάνουμε!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ TASTYDAY.GR

Αρνί φρικάσε

Ρεβανί με παγωτό σαφράν

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα