Πρέπει να πίνεις την μπύρα με αφρό ή χωρίς;

Διαβάζεται σε 2'
Πρέπει να πίνεις την μπύρα με αφρό ή χωρίς;
PEXELS

Αν απολαμβάνεις την μπύρα σου με λάθος τρόπο τότε είναι πολύ πιθανό να νιώθεις διαρκώς φούσκωμα. Ο σωστός τρόπος σερβιρίσματος που κάνει τη διαφορά

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί πρέπει να πίνεις την μπύρα σου με αφρό; Ο αφρός δεν είναι απλά για διακόσμηση. Όταν η μπύρα δεν αφρίζει στο ποτήρι, ο αφρός δημιουργείται στο στομάχι, προκαλώντας φούσκωμα και δυσφορία. Ένας γνώστης της ζυθοποιίας μου εξήγησε κάποτε πως «όταν η μπύρα δεν μπορεί να αφρίσει στο ποτήρι, θα αφρίσει στο στομάχι».

Ο ρόλος του αφρού στην Μπύρα

Η μπύρα, το απόλυτο ποτό του καλοκαιριού και μια από τις πιο ασφαλείς επιλογές όλο τον χρόνο, είναι καλύτερο να σερβίρεται με αφρό. Ο παχύς αφρός προστατεύει την μπύρα από την οξείδωση, εμποδίζοντας την επαφή της με τον αέρα. Ο Νικολά Ραδίσης, εκδότης του Beer & Bar Magazine, τονίζει ότι ο αφρός είναι σημαντικός γιατί προστατεύει τη γεύση της μπύρας.

Τι συμβαίνει όταν η μπύρα δεν έχει αφρό;

Όταν σερβίρεις τη μπύρα χωρίς να δημιουργηθεί αφρός στο ποτήρι, ο αφρός θα δημιουργηθεί στο στομάχι σου μετά την κατανάλωση. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσάρεστο φούσκωμα. Ο σομελιέ μπίρας Max Bakker εξηγεί ότι ο σωστός τρόπος σερβιρίσματος είναι να κρατάς το ποτήρι ελαφρώς γυρισμένο και να το ισιώνεις σταδιακά καθώς χύνεται η μπύρα.

Πώς να διαλύσεις τον αφρό σε μια μπύρα 

Αν η μπύρα σου έχει σερβιριστεί χωρίς αφρό, μπορείς να διορθώσεις το λάθος ανακατεύοντας την έντονα με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί ο αφρός. Περίπου τρία με τέσσερα λεπτά ανακατέματος είναι αρκετά. Η γεύση της μπύρας δεν θα αλλοιωθεί και θα αποφύγεις το φούσκωμα.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείς να απολαύσεις την μπύρα σου χωρίς δυσφορία, απολαμβάνοντας πλήρως τη γεύση της.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα