Ρούμπι: Ανακαλύφθηκε νέο είδος σοκολάτας

Ρούμπι: Ανακαλύφθηκε νέο είδος σοκολάτας

Ένα νέο, τέταρτο είδος σοκολάτας, η πρώτη με φυσικό χρώμα,αναμένεται να κυκλοφορήσει τους προσεχείς μήνες

Την ροζ σοκολάτα, την πρώτη σοκολάτα με φυσικό χρώμα, διαφορετικό από το παραδοσιακό, 80 χρόνια μετά την αποκάλυψη της λευκής από τη Nestle, ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η σοκολατοβιομηχανία Barry Callebaut.

Πρόκειται για το τέταρτο είδος σοκολάτας, μετά την μαύρη, τη γάλακτος και τη λευκή.

Η βιομηχανία αναπτύσσει την σοκολάτα “Ρούμπι”, όπως την έχει ονομάσει, επί 13 χρόνια, από όταν, δηλαδή, ανακάλυψε έναν νέο τύπο κακαόσπορου κατά την διάρκεια πειραμάτων στα εργαστήριά τους. Όμως, μόλις πριν από δύο χρόνια αποφάσισαν ότι η παγκόσμια αγορά ήταν έτοιμη για μία ροζ σοκολάτα που θα προσφέρει “αγνή απόλαυση και ηδονιστική ευχαρίστηση”, όπως δήλωσε ο Πήτερ Μπουν επικεφαλής ερευνών και υπεύθυνος ποιότητας της Barry Callebaut.

Oι “ρούμπι” κόκκοι καλλιεργούνται στην Ακτή Ελεφαντοστού, το Εκουαδόρ και την Βραζιλία και σύμφωνα με τον Μπουν είναι απολύτως φυσικοί και δεν έχουν υποστεί γενετική τροποποίηση: Δεν προσθέσαμε ενισχυτικά γεύσεις, χρωστικές, ή άλλα πρόσθετα: Είναι απολύτως φυσικό”, πρόσθεσε. “Είναι τα χρόνια έρευνας που αφιερώσαμε στην τέχνη της σοκολάτας, αλλά είναι, επίσης, και τύχη που ανακαλύψαμε αυτή τη δυνατότητα.

Χρειάστηκε πάνω από μία δεκαετία για να βρει η εταιρεία την μέθοδο επεξεργασίας της “ρούμπι” σοκολάτας, όμως η χρονική συγκυρία, πλέον, είναι εξαιρετικά ευτυχής: συμπίπτει με την εντεινόμενη τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μετατρέπεται το καθημερινό φαγητό σε φωτεινό και πολύχρωμο, ώστε να είναι πιο “φωτογενές”.

 

Πιο πρόσφατα φαινόμενα, το μαύρο φαγητό(μαύρο παγωτό και μαύρα μπέργκερ χρωματισμένα με κάρβουνο), μωβ φαγητά χρωματισμένα με παντζάρι, πολύχρωμα μπέιγκελς, τοστ, ακόμα και καφέδες.

Η Barry Callebaut έχει εντάξει αυτή την τάση στο μάρκετινγκ της και, όπως αναφέρει ο Μπουν, η σοκολάτα ρούμπι ικανοποιεί την “ηδονιστική τέρψη” των μιλένιαλς: “Ταιριάζει με τα γαστρονομικά τρεντς της εποχής, οπότε θεωρώ ότι η αγορά θα ανταποκριθεί θετικά”, αναφέρει.

Η “ρούμπι”, που μόλις αποκαλύφθηκε, αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στα καταστήματα τους προσεχείς έξι με 18 μήνες.

Πληροφορίες: The Guardian Φωτογραφίες: Barry Callebaut

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα