Σκορδαλιά με ψωμί και καρύδι
Μια συνταγή για όσους επιλέγουν ψωμί αντί πατάτας πλάι στον παστό μπακαλιάρο
- 24 Μαρτίου 2018 02:26
Ναι η κλασική σκορδαλιά με πατάτα είναι άκρως απολαυστική, όμως σε πολλές περιοχές της Ελλάδας προτιμούν το ψωμί για συνοδεία του παστού μπακαλιάρου. Μουσκεμένο ψωμί, ελαιόλαδο, σκόρδο φυσικά και στην περίπτωση της συνταγής που θα δείτε παρακάτω και θρεπτικά καρύδια.
Υλικά
- 200γρ. Ψύχα καρυδιού
- 3 φέτες μαύρο πολύσπορο ψωμί ή 2 κρητικά πραξιμάδια
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. Ξύδι
- 3-4 ποτήρια ελαιόλαδο
- Αλάτι
Προετοιμασία
1. Μούσκεψε το ψωμί και στίψε καλά να φύγουν τα υγρά του
2. Πολτοποίησε το σκόρδο και πρόσθεσε τα καρύδια σε επεξεργαστή τροφίμων να γίνουν ένας ενιαίος πολτός
3. Στη συνέχεια ρίξε το στυμμένο ψωμί, το ξύδι, το λάδι και αλάτι και χτύπησε για 2-3 λεπτά συνεχόμενα
4. Μεταγύρισε τη σκορδαλιά σε μπολ και σέρβιρε