Σπανακόρυζο το θρεπτικο

Σπανακόρυζο το θρεπτικο
Ένα πιάτο αχνιστό σπανακόρυζο με λεμόνι Shutterstock

Ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη της απλότητας

Ένα μόνο φλιτζάνι σπανάκι, αρκεί για να προσφέρει στον οργανισμό την απαραίτητη ημερήσια πρόσληψη σε βιταμίνες Α, Κ και βιταμίνη C. Επιπλέον, όσοι υπήρξατε φαν του Ποπάι θα γνωρίζετε πως το σπανάκι είναι ιδιαίτερα καλή πηγή σιδήρου και μαγνησίου. Αν σε αυτό προσθέσετε την ευεργετική ιδιότητα του ελαιολάδου σε λογικές ποσότητες και το τονωτικό λεμόνι αντιλαμβάνεστε γιατί

Υλικά

  • 1 κιλό σπανάκι, μόνο τα φύλλα
  • 200 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3-4 κλωνάρια φρέσκο άνηθο, τα τρυφερά μέρη ψιλοκομμένο
  • Το χυμό από ένα λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι

Προετοιμασία

  1. Ψιλοκόψτε σε ξύλο κοπής το σπανάκι. Σε μια κατσαρόλα βάλτε τη μισή ποσότητα ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν.
  2. Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι και συνεχίστε το σοτάρισμα για μερικά λεπτά ακόμη.
  3. Στη συνέχεια ρίξτε το σπανάκι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο και γυρίστε λίγο ακόμη να μαραθούν.
  4. Ρίξτε το λεμόνι και το υπόλοιπο λάδι, καθώς και δυο φλιτζάνια ζεστό νερό.
  5. Σκεπάστε και αφήστε στο χαμηλό να να σιγροβράσει και να ψηθεί το ρύζι.
  6. Τσεκάρετε αν το σπανακόρυζο έχει πιει τα υγρά του και αλατοπιπερώστε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα