Τάρτα με κιμά, πορτοκάλι και κόλιανδρο
Μια απολαυστική τάρτα, γρήγορη, εύκολη και γευστική
- 09 Φεβρουαρίου 2018 08:29
Παντρεύουμε αυτή την ενοχική αγάπη για κιμά και άρωμα κανέλας, με το πορτοκάλι και το κόλιανδρο. Η Wonderfoodland, κατά κόσμον Άρτεμις Τσίπη εκτέλεσε τη συνταγή υποδειγματικά και είχε την καλοσύνη να τη μοιραστεί μαζί μας.
Υλικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 350 γρ. κιμά
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- Χυμό από 2 πορτοκάλια
- ½ κ.γ. κόλιανδρο τριμμένο (όχι φρέσκο, το μπαχαρικό)
- 1/3 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- ½ φλυτζάνι τσαγιού γάλα εβαπορέ
- 1 φλυτζάνι τσαγιού τυρί γκούντα τριμμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2-3 κ.σ τριμμένο έξτρα τυρί (γκούντα ή παρμεζάνα) για το πασπάλισμα στο τέλος
- Αλάτι, πιπέρι
Προετοιμασία
- Βάζετε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρετε τον κιμά, ξεσβολιάζοντάς τον και ρίχνετε τα κρεμμύδια.
- Όταν «μαραθούν» και τα κρεμμύδια, ρίχνετε τον κόλιανδρο, την κανέλα, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύετε καλά και σβήνετε με τον χυμό πορτοκαλιού. Σκεπάζετε και σιγοβράζετε για ~30’ ή μέχρι να πιεί όλο τον χυμό. Αφήνετε λίγο να κρυώσει.
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο C.
- Λαδώνετε μια φόρμα για τάρτες και απλώνετε το φύλλο σφολιάτας, καλύπτοντας και τα τοιχώματα και τρυπώντας το με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια.
- Στην κατσαρόλα με τον κιμά ρίχνετε το γάλα, το τυρί και το 1 αυγό και ανακατεύετε καλά.
- Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, γυρίζετε τις περισσευούμενες άκρες του φύλλου προς τα μέσα μέχρι το σημείο που αρχίζει η γέμιση και αλείφετε με το 2ο αυγό το φύλλο γύρω-γύρω.
- Πασπαλίζετε με το έξτρα τυρί σε όλη την τάρτα και ψήνετε αρχικά στο χαμηλό ράφι του φούρνου για ~30’ για να ψηθεί από κάτω το φύλλο και μετά ανεβάζετε στο μεσαίο για άλλα 15-20’ περίπου μέχρι να ροδίσει και η επιφάνεια. Συνολικά, 45-50’ ψήσιμο.
ΠΗΓΗ WONDERFOODLAND