Ταχινόσουπα
Με έμπνευση από τη μοναστηριακή κουζίνα και... αρωματικό ταχίνι
- 19 Φεβρουαρίου 2018 09:06
Είναι το πιο κλασικό πιάτο των μοναχών και ένα από τα πιο παραδοσιακά – αν και σβήνει τα τελευταία χρόνια – στην περίοδο της νηστείας. Τέσσερα υλικά αρκούν για ένα δυναμωτικό και γευστικό πιάτο που βοηθά κάποιον να νηστέψει ακόμη και το λάδι.
Υλικά
- 1 νεροπότηρο ρύζι γλασέ
- 4 λεμόνια
- 200γρ. ταχίνι
- Αλάτι
Προετοιμασία
Βράζουμε το ρύζι, βάζοντας σ’ αυτό μόνο αλάτι
Αφού βράσει το ρύζι καλά, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σκεπάζουμε
Σε μικρή λεκάνη βάζουμε το ταχίνι, το χυμό από τα λεμόνια και ανακατεύουμε, ώσπου να έχουμε μια σφιχτή μάζα
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και παράλληλα με μια βαθιά κουτάλα παίρνουμε ζεστό ζουμί από το ρύζι και ρίχνουμε λίγο, λίγο στο μείγμα με το ταχίνι, ώσπου να γίνει λευκός και ομοιόμορφος χυλός.
Ανακατεύουμε την κατσαρόλα με το ρύζι και το ζουμί του και προσθέτουμε σιγά, σιγά το χυλωμένο ταχίνι να δέσει.
Δεν βάζουμε πάλι το μείγμα στη φωτιά, αλλά δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε το αλάτι και το λεμόνι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.