Το γιαπωνέζικο σουβλάκι κοτόπουλου Yakitori
Η ιαπωνική κουζίνα έχει τις ρίζες της στη Νεολιθική εποχή και σίγουρα αξίζει τον κόπο η μελέτη της γαστρονομικής της ιστορίας και κουλτούρας
- 22 Ιουνίου 2018 07:35
Η ιαπωνική κουζίνα είναι μια από τις πιο ιδιαίτερες στον κόσμο. Έχει τις ρίζες της στη Νεολιθική εποχή, έχει ως βάση της το ρύζι και το ψάρι και αν κρίνουμε από το γεγονός ότι είναι μια από τις χώρες του κόσμου με το μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής, αν όχι το μεγαλύτερο, τότε αξίζει τον κόπο η μελέτη της γαστρονομικής της ιστορίας και κουλτούρας!
Υλικά
150ml Ιαπωνική Σως Σόγιας BLUE DRAGON
90 γραμμ. ζάχαρη άχνη
25ml Σάκε ή ξηρό Λευκό Κρασί
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
12 καλαμάκια για σουβλάκια, εμποτισμένα σε νερό για τουλάχιστον 1 ώρα
6 μπούτια κοτόπουλου, χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα
1 ματσάκι πράσα ή φρέσκα κρεμμυδάκια
6 σπαράγγια
Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά έως ότου η σάλτσα να εξατμιστεί και να μειωθεί κατά το ένα τρίτο.
Στο μεταξύ καθαρίζουμε και κόβουμε τα πράσα (ή φρέσκα κρεμμυδάκια) και τα σπαράγγια σε κομμάτια 3 εκατοστών.
Φιλετάρουμε κάθε μπούτι κοτόπουλου σε έξι κομμάτια και τα περνάμε εναλλάξ με τα λαχανικά στα σουβλάκια.
Τα ψήνουμε τα στο μπάρμπεκιου, (ή στο γκριλ του φούρνου σε μέτρια φωτιά) αλείφοντάς τα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος με τη σάλτσα.
Όταν το κοτόπουλο ψηθεί, τα σερβίρουμε ζεστά, συνοδεύοντάς τα με την υπόλοιπη σάλτσα.