Το Grana Padano είναι ένα από τα πρώτα σκληρά τυριά του κόσμου

Το Grana Padano είναι ένα από τα πρώτα σκληρά τυριά του κόσμου

Η ιστορία και ο πολιτισμός πίσω από τη δημιουργία του Grana Padano είναι ένα τέλειο παράδειγμα του πώς η ιστορία διαμορφώνει το μέλλον.

Το Grana Padano είναι ένα από τα πρώτα σκληρά τυριά του κόσμου, που δημιουργήθηκε πριν από σχεδόν 900 χρόνια από τους Κινστεριανούς μοναχούς της μονής του Chiaravalle, κοντά στο Μιλάνο.

Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά τυριά της Ιταλίας: φτιαγμένο από γάλα, που παράγεται στην κοιλάδα του ποταμού Po, σκληρό, αργής ωρίμανσης, ημιλιπαρό, προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης και με διάρκεια ζωής έως και 2 έτη.

Το όνομα προέρχεται από την ιταλική λέξη (formaggio, τυρί) grana, που υποδηλώνει τυρί με χαρακτηριστική κοκκώδη υφή, και το επίθετο Padano, με προέλευση δηλαδή από την κοιλάδα του Po.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Χάρη στις πρώτες ύλες του, το Grana Padano έχει εξαιρετικές θρεπτικές ιδιότητες, ενώ είναι ευέλικτο σε ποικίλες διατροφικές ανάγκες, κάνοντας κάθε μπουκιά του το τέλειο μείγμα θρεπτικών ουσιών.

Περιέχει πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας σε υψηλή συγκέντρωση, αντίστοιχα θρεπτικό με το γάλα, αλλά σε συμπυκνωμένη μορφή. Επιπλεόν, η συχνή κατανάλωση του Grana Padano αυξάνει την ημερήσια πρόσληψη ανόργανων αλάτων, ζωτικό κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής.

Αποτελεί σημαντική πηγή βιταμινών Α, Β2 και Β12  και είναι πλήρως απαλλαγμένο από υδατάνθρακες και λακτόζη λόγω της μακράς περιόδου γήρανσης, εξού και είναι εξαιρετικά εύπεπτο, ιδανικό για άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη λακτόζη.

Το τυροκομείο PLAC είναι ένας από τους σημαντικότερους κατασκευαστές της Grana Padano. Δημιουργήθηκε το 1933 στην καρδιά της κοιλάδας του Πάδου, στη Βόρειο Ιταλία, ως πρωτοβουλία μιας ομάδας 19 γαλακτοπαραγωγών της περιοχής.

Ισχυρό, λοιπόν, σημείο του Grana Padano PLAC είναι το γάλα, το οποίο μπαίνει στη διαδικασία της παραγωγής τη στιγμή που συλλέγεται από τους στάβλους των συνεταιριστών. Αξιοποιούνται περίπου 130 εκατομύρια λίτρα γάλα τον χρόνο από μία πολύ συγκεκριμένη περιοχή, που εξασφαλίζει και τη φρεσκάδα της πρώτης ύλης.

Την Grana Padano PLAC μπορείτε να τη βρείτε σε ποικίλες συκευασίες, ανάλογα με τις ανάγκες που εξυπηρετούν: ολόκληρα κομμάτια των 500γρ. ή του 1 κιλού, τριμμένο τυρί των 100γρ. ή του 1 κιλού και τέλος νιφάδες σε συσκευασίες 500γρ. και 1 κιλού.

Όλες οι συσκευασίες είναι πρακτικές, ασφαλείς και με διάρκεια ζωής 90 ημερών.

Το Grana Padano σήμερα λόγω της κληρονομιάς του.

Η χαρακτηριστική μάρκα, η μοναδική γεύση και οι τεχνικές που διατηρούνται εδώ και αιώνες συμβολίζουν την πλούσια ιστορία από την οποία προέρχεται η Grana Padano.

Η ιστορία και ο πολιτισμός πίσω από τη δημιουργία του Grana Padano είναι ένα τέλειο παράδειγμα του πώς η ιστορία διαμορφώνει το μέλλον.

Με υψηλή δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο, το όνομα Grana Padano ξεχωρίζει. Μοναδικό, γευστικό, ασύγκριτο.

Αποκλειστικός Αντιπρόσωπος Ελλάδος:

Simba Sales Ltd, 210-6084633

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα