Το τυρόψωμο της παρέας
Μπουκιές σπιτικής ζύμης, γεμιστές με κοτόπουλο, τυρί και σπανάκι για "άρτον και θεάματα" με φίλους
- 15 Μαρτίου 2018 07:17
Λατρεύουμε πάντα τις συνταγές που μας φέρνουν πιο κοντά. Τα έξυπνα εκείνα πιάτα, που μπορούν να σταθούν επάξια σε μια μάζωξη στο σπίτι για μπύρα ή κρασί και θα εντυπωσιάσουν και τον πιο απαιτητικό. Η συνταγή αυτή είναι στην ουσία μικρά κοτοτυροπιτάκια, που ψήνονται πλάι, πλάι, γίνονται τραγανά και πεντανόστιμα και σερβίρονται με όποια σως θελετε.
Υλικά για ένα ψωμί
- 4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 4 κ.σ. ζάχαρη
- 4 κ.σ. baking podwer
- 2 κ.γ. αλάτι
- 125 γρ. βούτυρο
- 2 φλιτζάνια γάλα
- Γέμιση: 250γρ. ψαχνό ψητό κοτόπουλο
- 300 γρ. τυρί κρέμα
- 200 γρ. σπανάκι, ζεματισμένο
- 2 φλιτζάνια τριμμένη μοτσαρέλα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- Αλάτι και πιπέρι
- 1 αυγό χτυπημένο
Προετοιμασία
- Βάλτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το baking powder σε ένα κόσκινο και κοσκινίστε μεγάλο μπολ
- Τρίψτε το βούτυρο στον τρίφτη και ανακατέψτε με το μείγμα αλευριού
- Προσθέστε το γάλα και ζυμώστε καλά να πάρετε μια ομοιόμορφη ζύμη. Γυρίστε σε αλευρωμένη επιφάνεια και συνεχίστε το ζυμώνετε, διπλώνοντας δύο φορές. Σκεπάστε και αφήστε για 30′ λεπτά.
- Ετοιμάστε τη ζύμη, ρίχνοντας σε ένα μπολ, το κοτόπουλο, το τυρί, το σπανάκι, την μοτσαρέλα, μια σκελίδα σκόρδο και αλατοπιπερώστε. Ανακατέψτε καλά.
- Αφού σταθεί η ζύμη, ανοίξτε σε ψύλλο και κόψτε με στρογγυλό κουπάτ ή ποτήρι σε στρογγυλά φύλλα. Γεμίστε ένα, ένα με τη γέμιση, διπλώστε στα δύο σαν μισοφέγγαρο. Στη συνέχεια, κρατήστε τις δύο άκρες και ενώστε να κάνετε ένα πιτάκι σαν τορτελίνι
- Στρώστε σε ταρτιέρα ή ταψί περιμετρικά. Αλείψτε με το αυγό
- Ψήστε στους 200οC για 25′ λεπτά και σερβίρετε με μια σάλτσα της επιλογής σας
Δείτε πως θα το ετοιμάσετε:
ΠΗΓΗ TASTY_FOOD