Αυτός, αυτός, ο γνήσιος αριστερός: Η ιλαροτραγωδία του ΣΥΡΙΖΑ κορυφώνεται

Διαβάζεται σε 3'
Ο Στέφανος Κασσελάκης
Ο Στέφανος Κασσελάκης SOOC

Πλησιάζει η στιγμή που η Κουμουνδούρου θα εκδώσει μια ανακοίνωση, που θα συνοδεύει την αποχώρηση ή την εκδίωξη του Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όσοι πιστεύουν ότι «δεν γίνονται αυτά», ας αλλάξουν πλευρό

Ας κάνουμε μια προβολή στο, σχετικά σύντομο, μέλλον. Πλησιάζει η στιγμή που η Κουμουνδούρου (του αριστερού ηγέτη Στέφανου) θα εκδώσει μια ανακοίνωση, που θα συνοδεύει την αποχώρηση ή την εκδίωξη του Αλέξη Τσίπρα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η ανακοίνωση αυτή θα λέει: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ όπως κι ο Πρόεδρος του Στέφανος Κασσελάκης, παραμένουν σταθεροί στις αρχές και τις αξίες που πρεσβεύει η αριστερά, επί της ουσίας κι όχι για τους… τύπους».

Για όσους δεν κατάλαβαν, η Κουμουνδούρου, δηλαδή ο «δικός μ(τ)ου ΣΥΡΙΖΑ», θα λέει στον αποχωρήσαντα ή εκδιωχθέντα Τσίπρα ότι είναι «τύποις αριστερός» και ότι «επί της ουσίας»  αριστερός είναι ο γνήσιος ηγέτης Στέφανος.

Είπαμε ότι αυτά είναι μια «προβολή στο μέλλον». Όσοι πιστεύουν ότι «δεν γίνονται αυτά», ας αλλάξουν πλευρό. Έχουν ήδη γίνει. Γίνονται.

Ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί. Έχει μεγάλη πολιτικο-κομματική ιστορία, ουσιαστικά ήταν νούμερο δύο στην ιεραρχία μετά τον Τσίπρα. Μπορεί να ήταν  καλό στέλεχος, μπορεί και όχι, καλός υπουργός, ίσως και όχι. Ένα  κόμμα με αρχές και σεβασμό στην ιστορία του θα έλεγε: «Σεβόμαστε την απόφασή του, διαφωνούμε με όσα λέει, του ευχόμαστε καλή τύχη». Και τέλος.

Αλλά στον ΣΥΡΙΖΑ των νέων ηθών, δηλαδή της αήθους εποχής που τώρα περνάει, αυτά είναι κινέζικα, δηλαδή αμερικάνικα από το Μαϊάμι. Ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη και των πολιτικών πιθήκων που τον περιβάλλουν δεν αρκούνται στη διαβεβαίωση ότι αυτοί είναι οι γνήσιοι αριστεροί. Χρησιμοποιούν τη μέθοδο της διαβολής, της σπίλωσης, της συκοφαντίας. Δεν λένε ότι ο Δραγασάκης είναι «τύποις αριστερός» (θεμιτή κριτική), αλλά υπαινίσσονται ότι είναι ενεργούμενο των τραπεζών και των εταιρειών ενέργειας. Αλλά το λένε τώρα που ανακοίνωσε ότι αποχωρεί. Γιατί δεν το έλεγαν τόσον καιρό που παρέμενε;

Όχι, φυσικά, διότι τώρα τους το είπε το (αριστερό) Άγιο Πνεύμα, αυτό που πετούσε πάνω από την κολυμπήθρα του μικρού Στέφανου και ανήγγελλε ότι κάποια μέρα θα γίνει πρωθυπουργός. Αλλά διότι αυτό είναι το νέο ήθος, δηλαδή η αήθεια, των νέων ενοίκων της Κουμουνδούρου.

Όταν ο αριστερός ηγέτης Στέφανος λέει ότι επί Τσίπρα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «μαύρα ταμεία», νομίζετε ότι του ξέφυγε; Όταν λέει ότι θα φτιάξει τον ΣΥΡΙΖΑ κατ’ εικόνα και ομοίωσή του νομίζετε ότι κουζουλάθηκε; Όχι, έχει ένα και μοναδικό στόχο: να έχει δικό του, καταδικό του, ένα οποιοδήποτε κόμμα(του 15% σήμερα, του 5% αύριο, δεν τον νοιάζει), για να είναι πολιτικός  παράγοντας και να τον καλούν τα πρωϊνάδικα και τα μεσημεριανάδικα, για να μιλάει και να δείχνει τα σπίτια του, τα γένια και τα χτένια του.

Γι’ αυτό, όσοι νομίζουν ότι η προβολή στο μέλλον που λέμε, όταν μια ανακοίνωση της Κουμουνδούρου θα λέει «τύποις αριστερό» τον Τσίπρα και γνήσιο τον Κασσελάκη, δεν θα συμβεί ποτέ, ας μην παίρνουν όρκο.

Το πιθανότερο, μάλιστα,  είναι αυτή η ανακοίνωση να συνοδευτεί από ένα τουίτ του Ευάγγελου Αντώναρου, παλαιόθεν αριστερού, που θα λέει: «Αν σας πω ότι δεν χάρηκα πολύ (που διώξαμε τον Τσίπρα), θα είναι ψέμα».

Το ακόμα πιο πιθανό, σχεδόν βέβαιο, θα είναι η συμπληρωματική διαταγή του Πολάκη (προς Τσίπρα): «Βούλωστο εσύ…».

Θα είναι το έσχατο επεισόδιο της εξελισσόμενης εδώ και μήνες ιλατροτραγωδίας, που έχει τον τίτλο «ο Στέφανος και οι αυλοκόλακές του μεγαλουργούν»…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα