Αν είχε το μηχάνημα από τους «Άντρες Με Τα Μαύρα»…

Αν είχε το μηχάνημα από τους «Άντρες Με Τα Μαύρα»…
Δεν πέρασε και πολύ καλά ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας για τις υποκλοπές που έγινε κατακαλόκαιρο στις 26 Αυγούστου. Έτσι λοιπόν αποφάσισε να μην το επαναλάβει το Φθινόπωρο... Eurokinissi

Ο πρωθυπουργός θέλει να εξαφανιστεί από την επικαιρότητα το σκάνδαλο των υποκλοπών, κι αυτό θα φανεί σήμερα στην συζήτηση στην Βουλή, αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι εκεί.

Η Ολομέλεια της Βουλής ασχολήθηκε αυτή την εβδομάδα με κυρώσεις συμβάσεων ήσσονος σημασίας (τουλάχιστον συγκριτικά με άλλα νομοσχέδια που έχουν ψηφιστεί). Επίσης συνεδρίασε για να αποφανθεί για κάποιες άρσεις ασυλίας βουλευτών, που θα μπορούσαν να είχαν απασχολήσει οποιαδήποτε άλλη στιγμή. Μάλιστα υπήρξε και ημέρα αυτής της εβδομάδας που η Ολομέλεια δεν συνεδρίασε καν.

Σήμερα θα συνεδριάσει για την συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για το Σκάνδαλο των Υποκλοπών. Αν η κυβέρνηση ισχυριστεί ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι παρών, επειδή έπρεπε να βρίσκεται στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, λέει ψέματα.

Η συζήτηση θα μπορούσε να γίνει οποιαδήποτε άλλη ημέρα αυτής της εβδομάδας. Θα μπορούσε να γίνει την προηγούμενη εβδομάδα. Θα μπορούσε να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Είναι βέβαιο ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θα είχαν καμία αντίρρηση. Αλλά κι αν είχαν, ο Πρόεδρος της Βουλής είναι αυτός που παίρνει τις αποφάσεις, όπως έχει κάνει πολλές φορές ως τώρα συγκρουόμενος με την αντιπολίτευση.

Με λίγα λόγια η αλήθεια είναι απλή: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει να εμφανιστεί ξανά στο κοινοβούλιο και να μιλήσει για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Δεν θέλει γενικώς να μιλήσει ξανά γι αυτή την υπόθεση. Επιθυμεί να ξεχαστεί, να θαφτεί, να εξαφανιστεί από την επικαιρότητα.

Αν ο πρωθυπουργός είχε ένα μηχάνημα, όπως αυτό στην ταινία «Οι Άνδρες Με Τα Μαύρα» που μπορεί να σβήσει την μνήμη των ανθρώπων, θα πάταγε το κουμπί χωρίς δισταγμό. Τέτοιο μηχάνημα όμως δεν υπάρχει. Αν υπήρχε θα ήταν πολύ πιο ακριβό από το λογισμικό Predator, που λένε πως κοστίζει 14 εκατομμύρια.

Όμως η κυβέρνηση την δουλειά της θα προσπαθήσει την κάνει. Ακόμη κι αν χρειαστεί να πληρώσει κάτι παραπάνω. Γιατί στο Σκάνδαλο των Υποκλοπών τα 20 εκατομμύρια της λίστας Πέτσα φαίνεται να έχουν «κάνει απόσβεση». Όσα συμβούν σήμερα στην Βουλή δεν θα γίνουν ψηφιακά, ηλεκτρονικά ή έντυπα πρωτοσέλιδα στα περισσότερα ΜΜΕ. (Εκτός αν έχουμε κανέναν καυγά κατωτάτου επιπέδου).

Αντιθέτως οι «διεθνείς μάχες» του Κυριάκου Μητσοτάκη θα προβληθούν δεόντως. Με όρους «Μονομάχου» όπως έγραφε κι ένας αρθρογράφος, γοητευμένος από την πρωθυπουργική προσωπικότητα. Η χώρα θα κληθεί να απαντήσει ξανά σε καίρια ερωτήματα. Όπως το «από τι υλικό είναι φτιαγμένος ο Μητσοτάκης» και κατά πόσο θα του οφείλουμε το ότι διαθέτουμε – πανάκριβο έστω- ρεύμα και αέριο για την καθημερινότητά μας.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση δεν θα ξεμπερδέψει με αυτή την ιστορία, ότι κι αν γίνει σήμερα στην Βουλή. Αντιθέτως η υπόθεση των υποκλοπών είναι εξαιρετικά πιθανό να αποδειχθεί καθοριστική για τις πολιτικές εξελίξεις. Με περισσότερους από έναν τρόπους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα