Εγωπαθής, υπερφίαλος αμετανόητος: Ξανά εδώ για να ολοκληρώσει τη διάλυση…

Διαβάζεται σε 3'
Εγωπαθής, υπερφίαλος αμετανόητος: Ξανά εδώ για να ολοκληρώσει τη διάλυση…
Instagram / @skasselakis

Πριν από ένα χρόνο είχε συστηθεί “είμαι ο Στέφανος και έχω κάτι να σας πω”. Τώρα είναι ξανά εδώ

Πέρσι τέτοια εποχή μας είχε συστηθεί «είμαι ο Στέφανος και έχω κάτι να σας πω». Χωρίς να ρίξουν μια ματιά στο «τι» ήταν ο Στέφανος, τού έδωσαν το χρίσμα. Και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να σκεφθούν τι ήταν αυτό το «κάτι» που είχε να τους πει, τον έκαναν αρχηγό. Η πρώτη φάση της κασσελακικής λαίλαπας είχε ξεκινήσει.

Όσα ακολούθησαν είναι γνωστά. Αυτό το «κάτι», που είχε να πει, ήταν η προσωπική του ζωή(την έκανε δημόσιο θέαμα), τα πλούτη του και τα σπίτια του, με ή χωρίς πισίνα.

Όλα αυτά, μαζί με την εμφανέστατη πολιτική ασχετοσύνη του(για αριστερά ας μη μιλάμε), οδήγησαν τον «δικό του» ΣΥΡΙΖΑ στη σουργελοποίηση, στην απαξίωση και στα δημοσκοπικά μονοψήφια.

Όλα αυτά θα ήταν αρκετά σε έναν άνθρωπο που έχει το «γνώθι σαυτόν» για να παραμερίσει. Να πει σεμνά «απέτυχα, δεν κάνω γι’ αυτήν τη δουλειά». Αλλά ο «Στέφανος, σκέτο» γλυκάθηκε με αυτό που γεύθηκε επί ένα χρόνο: εξουσία, προβολή, παραγοντιλίκι, κόλακες να τον περιβάλλουν.

Έτσι, τώρα είναι(ξανά) εδώ:

.Εξουσιομανής. Από τα νιάτα του(βρίσκεται στα πρώτα –αντα του) δυσκολεύεται να φαντασθεί τον εαυτό του χωρίς καρέκλα.

.Εγωπαθής. «Ο ΣΥΡΙΖΑ ή ξαναγεννιέται τώρα ή περνάει στην ιστορία ως ανάμνηση», λέει. Δεν του περνάει κάν από το μυαλό και, φυσικά, δεν του το λένε νεόκοποι και παλιοί αυλοκόλακές του ότι ο ίδιος οδήγησε τον «δικό του» ΣΥΡΙΖΑ στα πρόθυρα της διάλυσης και κοντεύει να γίνει ανάμνηση. Και, όπως όλοι οι εγωπαθείς, αρνείται να δεχθεί ότι κάποιος άλλος στη θέση του ίσως να καταφέρει κάτι καλύτερο.

.Υπερφίαλος. Βλέπει ότι «η κυβέρνηση απέρχεται». Έτσι του λένε οι συμβουλάτορές του. Κάποιοι από αυτούς του έλεγαν ότι «πάει για νίκη» στις ευρωεκλογές. Και πήγε για βρούβες με(ούτε) 15%. Τώρα διαβεβαιώνει ότι ο δικός του ΣΥΡΙΖΑ θα φτιάξει «την κυβέρνηση της προόδου». Και μάλιστα «αυτοδύναμος». Έτσι κάνουν όλοι οι αλαζόνες. Πέρσι, όταν έγινε αρχηγός, υποσχέθηκε ότι «θα νικήσει τον Μητσοτάκη». Με το ζόρι κρατήθηκε στη δεύτερη θέση, επειδή στο ΠΑΣΟΚ «κράταγαν ομπρέλες» , όταν οι άλλοι έχαναν πλήθος ψηφοφόρων. Τώρα ο «Στέφανος, σκέτο» δεν έχει καμιά ανάγκη την κεντροαριστερά, θέλει να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ (σκέτο) από τα μονοψήφια στο θρίαμβο.

Έτσι κάνουν οι εξουσιομανείς, οι εγωπαθείς και οι υπερφίαλοι. Είναι (και) αμετανόητοι. Δεν ξέρουν τι τους γίνεται, δεν έχουν το «γνώθι σαυτόν». Αν το είχαν, θα έκαναν αυτό που λέει η ρήση του Γκαίτε: «Αν γνώριζα τον εαυτό μου, θα το έβαζα στα πόδια»…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα