Επίδειξη θράσους: Η εγκληματικότητα σαρώνει, ο υπουργός ανακοινώνει “επιτυχίες”…

Επίδειξη θράσους: Η εγκληματικότητα σαρώνει, ο υπουργός ανακοινώνει “επιτυχίες”…
Τάκης Θεοδωρικάκος eurokinissi

Ο Τάκης Θεοδωριάκος μοιάζει να...αυτοαποθεώνεται ενώ η εγκληματικότητα στη χώρα καλπάζε και το σύνθημα "νόμος και τάξη" έχει γίνει κουρέλι.

Όταν οι πολιτικοί αποτυγχάνουν σε έναν τομέα, έχουν δυο επιλογές.

Πρώτον, να σιωπήσουν, να ανασκουμπωθούν και να δουν πώς θα αντιμετωπίσουν την αποτυχία.

Και, δεύτερον, να βάλουν μπροστά όσο θράσος διαθέτουν και να προβάλλουν τις «επιτυχίες» τους.

Αυτό κάνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης την ώρα που το προπαγανδιστικό σύνθημα «νόμος και τάξη» έχει γίνει κουρέλι.

Η σημερινή κυβέρνηση εξελέγη επικαλούμενη την «ανομία» και την «αταξία» που επικρατούσαν όταν κυβερνούσαν οι «άτακτοι» του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί του-πρώτα ο Χρυσοχοίδης και μετά ο διάδοχός του Θεοδωρικάκος-μας έχουν φλομώσει στις διαβεβαιώσεις ότι θα «πατάξουν» την εγκληματικότητα και θα επιβάλουν το «νόμο και την τάξη».

Και το έκαναν. Η Αστυνομία τους έδρασε αστραπιαία και αποτελεσματικά:

  • Όταν μπούκαρε στο σπίτι του Ινδαρέ, λέγοντας απίστευτα ψέματα.
  • Όταν έπιανε τους φοβερούς εγκληματίες του Ρουβίκωνα, που «πυροβολούσαν» με …τρικάκια!
  • Όταν συκοφαντούσε συλλήβδην τα πανεπιστήμια σαν κέντρα εγκληματικότητας και έφτιαχνε την Πανεπιστημιακή Αστυνομία, η οποία σήμερα αγνοείται. Έγινε κοτζάμ νόμος, δαπανήθηκε δημόσιο χρήμα, έκαναν πρόβες και ξαφνικά σιωπή. Τι συνέβη, αλήθεια; Γιατί δεν μας λένε ποιο είναι το «έργο» αυτής της Αστυνομίας; Κι επειδή δεν υπάρχει τέτοιο έργο, φαίνεται πώς ξαφνικά σταμάτησαν τα φοβερά εγκλήματα στις Σχολές.
  • Όταν έδερνε αναίτια στις πλατείες κάνοντας καουμποϊλίκια εκεί που έκαναν βόλτες οικογένειες με παιδιά.

Σε όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά εγκλήματα η Αστυνομία του Χρυσοχοίδη και του Θεοδωρικάκου ήταν άκρως αποτελεσματική. Τόσο αποτελεσματική που ο νυν υπουργός τραβολογούσε τον πρωθυπουργό σε φιέστες, για να μας πουν ότι πρώτο μέλημά τους είναι η ασφάλειά μας και ότι «η εγκληματικότητα μειώθηκε».

Τα στατιστικά στοιχεία τα χρησιμοποιεί όπως θέλει ο καθένας. Αρκεί να διαθέτει περίσσιο θράσος. Και τέτοιο διαθέτει άφθονο ο κ. Θεοδωρικάκος. Δυο μέρες μετά τη μαφιόζικη επίθεση μέρα μεσημέρι σε γεμάτη καφετέρια στη Νέα Σμύρνη και μια μέρα μετά τη ληστεία στα Ρόλεξ του Συντάγματος, ο υπουργός έβαλε τους υπαλλήλους του στην Αστυνομία να ανακοινώσουν ότι…μειώθηκαν οι ανθρωποκτονίες. Και σαν να μην του αρκούσε αυτό, βγήκε ο ίδιος στο παράθυρο του Σκάι για να μας πει ότι:

1. Στην Αστυνομία υπάρχει …φοβικό σύνδρομο και γι’ αυτό δεν υπήρχε περίπολος ούτε για δείγμα στην πλατεία την ώρα του μακελειού. Εντάξει τότε, να τους επιτρέψει να δέρνουν ελεύθερα στη Νέα Σμύρνη, μπας και φιλοτιμηθούν να προλάβουν και καμιά μαφιόζικη επίθεση.

2. Υπάρχει «πρόβλημα επάρκειας» δυνάμεων στο Λεκανοπέδιο και ο ίδιος «έδωσε εντολή» να επιστρέψουν στις υπηρεσίες τους 150 αστυνομικοί αποσπασμένοι σε άλλες υπηρεσίες.

Ευχαριστούμε τον υπουργό που φροντίζει για όλα. Όμως, οι αριθμοί(της Eurostat) λένε ότι η Ελλάδα κατέχει την τρίτη θέση στην Ευρώπη(μετά την Κύπρο και την Μάλτα) στον αριθμό των αστυνομικών ανά 100.000 κατοίκους. Πόσους ακόμη θέλει ο ρέκτης υπουργός για να εφαρμόσει το δόγμα «νόμος και τάξη»; Αλήθεια, αυτούς τους 150 ποιος τους είχε αποσπάσει σε άλλες υπηρεσίες; Τριάμισι χρόνια την ίδια κυβέρνηση έχουμε.

Μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα(ΤΑ ΝΕΑ) έγραψε χτες στην πρώτη σελίδα της ότι έγινε «Σικάγο η Αθήνα» και ζήτησε από τον κ. Θεοδωρικάκο να επιδείξει «ευθιξία». Και εκείνος τη μόνη «ευθιξία» που επέδειξε είναι να βγει σε φιλοκυβερνητικό κανάλι και να προπαγανδίσει τις «επιτυχίες» της Αστυνομίας.

Του ταιριάζει γάντι αυτό που έχει γράψει ο Άγγλος φιλόσοφος Φραγκίσκος Βάκων: «Να επαινείς με θράσος τον εαυτό σου. Όλο και κάτι θα μείνει»…

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα