Επιχειρήσεις, σπίτια, πισίνες, γάμος: Η λίστα Κασσελάκη είναι ούλτρα αριστερή…

Διαβάζεται σε 4'
O Στέφανος Κασσελάκης
INTIME

Από πότε ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος (και δη αριστερού) υιοθετεί κάθε αμερικανιά και ουδείς πρέπει να ασχολείται;

H ιδιωτική ζωή των πολιτικών δεν (πρέπει να) μας απασχολεί. Δεν ασχολούμαστε με τις (τους) συζύγους ή συντρόφους τους, με τα παιδιά τους, με τα σπίτια τους και τα συναφή. Εκτός αν το επιδιώκουν οι ίδιοι, αν τα επιδεικνύουν όλα αυτά, αν τα κάνουν μέρος της πολιτικής συμπεριφοράς τους. Με δυο λόγια, (ότ)αν προκαλούν οι ίδιοι.

Όταν ο Στέφανος Κασσελάκης πάψει να απασχολεί την πολιτική μας ζωή, τι θα έχει αφήσει; Τι θα έχει καταγράψει ο επικαιρογράφος (μάλλον ο ιστορικός δεν θα ασχοληθεί μαζί του); Ας θυμηθούμε μερικά:

Πρώτον, την επίδειξη του πλούτου του. Ο ίδιος δήλωσε ότι έχει βγάλει τόσα χρήματα που δεν χρειάζεται να ξαναεργαστεί στη ζωή του. Μετά άρχισαν οι επιδείξεις. Το σπίτι στις Σπέτσες, όπου φιλοξένησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, για να κάνουν διήμερο ….εργασίας και παραγωγής πολιτικής. Ακολούθησε η αγορά του σπιτιού στο Κολωνάκι, στο οποίο ο ίδιος ξενάγησε τις τηλεοπτικές κάμερες. Μετά ήρθε το δημοσίευμα σε περιοδικό για το σπίτι στη Νέα Υόρκη. Όλα αυτά ενταγμένα στην προσωπική καμπάνια του, για την οποία, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, τον έψεξε ο, κατά τα άλλα σύμμαχός του, Παύλος Πολάκης, αλλά και ο ίδιος(ο Κασσελάκης) παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος.

Δεύτερον, με τα επιχειρηματικά και το Πόθεν Έσχες του. Αυτά τα πρόβαλε ο ίδιος επαιρόμενος για τις επιτυχίες του(Goldman Sachs, αστακοκάραβα), μέχρι να ανακαλύψουν όσοι τον έψαχναν το ασυμβίβαστο των δύο ιδιοτήτων του, ιδιοκτήτης εταιρειών στο εξωτερικό και αρχηγός κόμματος εδώ. Η απαγόρευση στηριζόταν σε νόμο κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτον, η αποκάλυψη της πισίνας στο σπίτι των Σπετσών, την οποία οι «κασσελοφύλακες» βάφτισαν «στέρνα», «γούρνα» για ποδόλουτρα και ό,τι άλλο κατέβαζε η κούτρα τους.

Τέταρτον(και επί του παρόντος τελευταίο) ο γάμος , η λίστα του και η διαφήμιση του τετραήμερου γλεντιού που θα γίνει στην Κρήτη. Διάβασα σε φιλικό του μέσο ενημέρωσης τον τίτλο «Κασσελάκης-Τάιλερ: Γάμος αλα Αμερικανικά με λίστα γάμου» και δεν πίστευα στα μάτια μου. Οι μελλόνυμφοι έφτιαξαν σελίδα σε ηλεκτρονική πλατφόρμα, ζητώντας από τους προσκεκλημένους τους να συμβάλουν οικονομικά στην πραγματοποίηση του γαμήλιου ταξιδιού τους.

Στο σούσουρο, που ακολούθησε τη δημοσίευση της «λίστας γάμου», οι κασσελοφύλακες έδωσαν δύο απαντήσεις. Πρώτον, του στιλ «έλα μωρέ, μια αμερικανιά είναι, τι σας νοιάζει;». Και, δεύτερον, πιο σοβαρά, «ιδιωτική τους στιγμή είναι, δεν θα ρωτήσουν κανέναν τι θα κάνουν».

Α μπα; Από πότε ο αρχηγός του δεύτερου κόμματος (και δη αριστερού) υιοθετεί κάθε αμερικανιά και ουδείς πρέπει να ασχολείται; Και, για να πάμε στο πιο σοβαρό, αλήθεια οι πολιτικοί έχουν ιδιωτικό βίο και ιδιωτικές υποθέσεις; Ε, λοιπόν, όχι. Δεν έχουν, ιδιαίτερα αν ο ιδιωτικός βίος τους συνδέεται με τη δημόσια συμπεριφορά τους και την πολιτική που ασκούν.

Ο Κασσελάκης είναι αρχηγός κόμματος που το τελευταίο διάστημα κάνει απολύσεις από τα μέσα ενημέρωσης που έχει. Η ΕΣΗΕΑ κάνει απανωτές απεργίες στην ΑΥΓΗ και ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, αλλά ουδενός το αυτί ιδρώνει. Οι εργαζόμενοί τους, όσοι απέμειναν, καταγγέλλουν ότι δεν έχουν πληρωθεί τους δύο τελευταίους μήνες και τα επίδομα αδείας.

Και μέσα σε αυτό το κλίμα ο αρχηγός αυτού του κόμματος κάνει τον επικείμενο γάμο του δημόσιο θέαμα. Προαναγγέλλει τετραήμερο γλέντι και φτιάχνει «λίστα γάμου». Πώς λέγεται αυτή η συμπεριφορά ενός δημόσιου προσώπου; Είναι «ιδιωτική» του υπόθεση; Μήπως προκαλεί ο ίδιος τους αντιπάλους τους, καλοθελητές και μη, να ασχοληθούν μαζί του «γαργαλιστικά»; Και μήπως εξοργίζει άλλους, όχι αναγκαστικά αντιπάλους του, που βλέπουν αυτήν την νεοπλουτίστικη συμπεριφορά; Επαναλαμβάνουμε: πρόκειται για τον αρχηγό αριστερού κόμματος και όχι για κάποιον πολιτικό ή επιχειρηματικό γόνο, που κάνει δημόσιο θέαμα την ιδιωτική ζωή. Υπάρχει καθόλου ενσυναίσθηση σε όσους τον περιβάλλουν και τον υποστηρίζουν πολιτικά;

Ο ίδιος και οι (στενά) δικοί του δεν είναι σε θέση να καταλάβουν τι ζημιά κάνουν οι «αμερικανιές» και οι προκλήσεις που τις συνοδεύουν. Οι (ευρύτερα) δικοί του, κάποιοι τέλος πάντων, το καταλαβαίνουν, αλλά δεν τολμούν να του πουν δυο λόγια, να τον συγκρατήσουν.

Υπάρχει μια τελευταία ελπίδα. Να παρέμβει ο γίγαντας της πολιτικής σκέψης Παύλος Πολάκης και να του πει: «Σύντροφε πρόεδρε, δεν χρειάζεται η λίστα γάμου. Να την αποσύρεις. Εμείς θα σου καλύψουμε τα έξοδα του γλεντιού του γάμου σου, με αγριοκάτσικα, γαμοπίλαφα και ό,τι άλλο χρειαστεί. Κι εσύ θα πληρώσεις το γαμήλιο ταξίδι σου, χωρίς «donations»!

Aυτή θα είναι η τελευταία «προσφορά» του Πολάκη στο(νυν) αρχηγό του. Στην επόμενη φάση μπορεί να του φάει τη θέση. Τότε θα έχουμε τη φάση (αμερικανιστί) «Polakis for president».

Ε ρε γλέντια…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα