Γάμος με την υποκρισία: Διυλίζουν το κουνούπι, καταπίνουν την καμήλα…

Διαβάζεται σε 3'
Υπουργικό Συμβούλιο
Υπουργικό Συμβούλιο SOOC

Για όλα αυτά που αφορούν την καθημερινή ζωή πολλών εκατομμυρίων Ελλήνων και Ελληνίδων, δεν είδαμε “ευαίσθητους” βουλευτές να ανησυχούν, όπως “ανησύχησαν” για το γάμο των ομοφύλων.

Μερικές δεκάδες βουλευτές της ΝΔ φέρονται έτοιμοι να μην ψηφίσουν το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφύλων. Άλλοι δηλώνουν ότι θα το καταψηφίσουν και άλλοι ότι θα απέχουν από την ψηφοφορία.

Το θέμα αυτό έχει κυριαρχήσει εδώ και καιρό στην επικαιρότητα. Και οι βουλευτές αυτοί-μεταξύ τους και ορισμένοι υπουργοί- κάνουν παρέλαση στις τηλεοπτικές εκπομπές, για να δηλώσουν ότι δεν συμφωνούν με το νομοσχέδιο, επειδή έχουν «πρόβλημα συνείδησης», επειδή «απειλείται η οικογένεια» και επειδή «αντιδρά η κοινωνία».

Φυσικά, όλα αυτά τα «επιχειρήματα» έχουν χρησιμοποιηθεί στο απώτερο και στο πρόσφατο παρελθόν σε παρόμοια θέματα και ο χρόνος έδειξε ότι ήταν αβάσιμα και προσχηματικά. Το 1982, όταν καθιερώθηκε ο πολιτικός γάμος, η ΝΔ και η Ιεραρχία της Εκκλησίας κατέφυγαν σε άκρατη κινδυνολογία. Ο γάμος αυτός προχώρησε, επικράτησε και ούτε η οικογένεια ούτε η πατρίδα καταστράφηκαν.

Το 2015, όταν ψηφίστηκε το Σύμφωνο Συμβίωσης, είχαμε τα ίδια. Η επίσημη ΝΔ αρνήθηκε να το ψηφίσει και μόνο 19 από τους βουλευτές της, μεταξύ των οποίων και ο νυν πρωθυπουργός, είπαν «ναι».

Το θέμα αυτό έχει, προφανώς, τη σημασία του, αφού αφορά δικαιώματα μιας ομάδας πολιτών. Αλλά δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το δεύτερο ούτε το τρίτο σε σημασία θέμα. Υπάρχουν άλλα προφανέστατα σημαντικότερα, αλλά οι «ευαίσθητοι» και «ανήσυχοι» βουλευτές ούτε που ασχολήθηκαν.

Πρώτον, η ακρίβεια τσακίζει εδώ και δύο χρόνια εκατομμύρια νοικοκυριά. Βασικά είδη διατροφής έχουν γίνει απλησίαστα και είτε βγαίνουν σιγά -σιγά από την καθημερινή διατροφή είτε αντικαθίστανται με άλλα, χαμηλότερης αξία και ποιότητας, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την υγεία.

Δεύτερον, η στέγη έχει γίνει απλησίαστο αγαθό. Τα ενοίκια καλπάζουν και έχουν γίνει εφιάλτης ειδικά για τα νέα παιδιά, που αποφασίζουν να κάνουν το απονενοημένο διάβημα και να φύγουν από την οικογενειακή στέγη. Τα κυβερνητικά μέτρα για αντιμετώπιση του προβλήματος είναι κάτι σαν την ασπιρίνη για τον καρκίνο. Και καλά θα κάνει ο πρωθυπουργός, αντί να εκτίθεται με επισκέψεις σε σπίτια γνωστών του προσώπων, να δώσει εντολή να αυξηθεί το ποσό των δανείων, αλλά και να βάλει μπροστά κρατικό πρόγραμμα μαζικής κατασκευής κατοικιών. Με προπαγάνδα δεν λύνονται τα σοβαρά προβλήματα.

Τρίτον, η εγκληματικότητα χτυπάει κόκκινο. Όχι τώρα, εδώ και χρόνια. Η ΝΔ βρίσκεται στην κυβέρνηση πάνω από τέσσερα χρόνια. Και ο Χρυσοχοίδης, άρτι επανακάμψας στη θέση του υπουργείου (κατ’ ευφημισμόν) Προστασίας του Πολίτης εξαγγέλλει, πάλι, «βαθιές τομές» στην Αστυνομία.

Για όλα αυτά, που αφορούν την καθημερινή ζωή πολλών εκατομμυρίων Ελλήνων και Ελληνίδων, δεν είδαμε «ευαίσθητους» βουλευτές να ανησυχούν, όπως «ανησύχησαν» για το γάμο των ομοφύλων, που αφορά λίγους και λίγες. Δεν τους είδαμε να βγαίνουν στα κανάλια και να «προειδοποιούν» ή και να «απειλούν» την κυβέρνηση ότι θα αντιδράσουν. Αλήθεια, από τι απειλούνται τα εκατομμύρια των νοικοκυριών και τα χιλιάδες νέα ζευγάρια; Από την καλπάζουσα ακρίβεια και τα εξωφρενικά ενοίκια ή από το αν θα δοθεί το δικαίωμα να παντρεύονται όσοι από τους λίγους ομόφυλους συμπατριώτες μας το θελήσουν;

Η απάντηση είναι κάτι παραπάνω από προφανής. Οι βουλευτές αυτοί δεν είναι ούτε «ανήσυχοι» ούτε «ευαίσθητοι». Είναι απλώς υποκριτές και ψηφοθήρες. Κι επειδή δηλώνουν και χριστιανοί, τούς ταιριάζει απολύτως η περί υποκρισίας φράση του Χριστού: «Οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες»…

ΥΓ: Αλήθεια, έχουν θέση σε (θεωρούμενο ως)προοδευτικό κόμμα βουλευτές σαν τον Παρασκευαίδη του ΠΑΣΟΚ, που όσα είπε θυμίζουν ακροδεξιά φρασεολογία;

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα