Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ- Τρόικα παίζουν με τη φωτιά

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ- Τρόικα παίζουν με τη φωτιά
Σύγκληση της Βουλής σύμφωνα με το Π.Δ. 66/2015 "Διάλυση της Βουλής, προκήρυξη εκλογής Βουλευτών και σύγκληση της νέας Βουλής", όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 76/2015 "Ορισμός νέας ημέρας σύγκλησης της Βουλής σε Α΄ τακτική Σύνοδο" και ορκωμοσία Βουλευτών, Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Το παράλληλο πρόγραμμα που γίνεται παράλογο και ο κίνδυνος μιας εθνικής καταστροφής. Πώς για άλλη μια φορά οι κυβερνώντες αποδεικνύονται κατώτεροι των περιστάσεων

Δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους οι συντάκτες του παράλληλου προγράμματος προκειμένου προεκλογικά να δοθεί η εντύπωση ότι θα πορευθούμε… με δύο μνημόνια. Ένα με ολίγη κι ένα βαρύ και ασήκωτο.

Ωστόσο με την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου όλοι πλέον αντιλαμβάνονται πως το νόμισμα δεν έχει πάντα δύο όψεις.

Στην προκειμένη περίπτωση αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δύο όψεις, μια προεκλογική και μια μετεκλογική, εν αντιθέσει με το νόμισμα(ή αν το προτιμάτε “νόμιζα”) που έχει μια και μάλιστα ιδιαιτέρως σκληρή. Ούτε μήνας δεν πέρασε από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- η οποία μάλιστα πανηγυρίστηκε από εξέδρας με τον κ. Τσίπρα να ασπάζεται τον κ.  Καμμένο- και έχουμε μια από τα ίδια και χειρότερα. Το ελληνικό δημόσιο, υπό τη διεύθυνση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, παραδίδει μαθήματα ασυνέπειας αιφνιδιάζοντας χιλιάδες φορολογούμενους και επιχειρήσεις.

Εν ονόματι του λαού αυξάνει τα εισιτήρια στις συγκοινωνίες, αναδρομικά την εισφορά αλληλεγγύης, την προκαταβολή φόρους για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, αλλά και το φόρο πολυτελείας.

Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά… τα φιλολαϊκά μέτρα, και προκειμένου να αποδοθεί η δικαιοσύνη μετά την… πτώση της Βαστίλης,

ο πρώην συνδικαλιστής εφοριακός και νυν αναπληρωτής υπουργός(αγαπητός επί σειρά ετών των τηλεοπτικών παραθύρων) επιβάλλει την εσχάτη των ποινών στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Αυξάνει τους συντελεστές φόρου για τα ενοίκια με αναδρομική ισχύ(αργότερα το παίρνει πίσω) και τους υποχρεώνει να πληρώνουν φόρο για ενοίκια που δεν έχουν εισπράξει. Αργότερα το παίρνει κι αυτό πίσω!!!

Το παράλληλο(ή αν το προτιμάτε “παράλογο”) πρόγραμμα έχει και συνέχεια. Ανατρέπει τις ρυθμίσεις των οφειλών με τις 100 δόσεις, για τις οποίες.. ο “παράλληλος” ΣΥΡΙΖΑ κατηγορούσε το “καθεστώς” Σαμαρά- Βενιζέλου ότι δεν λύνουν τα προβλήματα των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, προσπαθώντας να δημιουργήσει μια παράλληλη πραγματικότητα, βυθίζει τη χώρα στην πλήρη ανυποληψία. Γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει σοβαρός επενδυτής που θα φέρει τα ωραία του λεφτά με μια κυβέρνηση που αιφνιδιάζει στο τέλος του χρόνου φορολογούμενους και επιχειρήσεις.

Είναι πλέον αυταπόδεικτο ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, όπως και η κυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, καθ’ υπαγόρευση της τρόικα οδηγούν την Ελλάδα σε αδιέξοδο. Κι αυτή τη φορά-λαμβανομένης υπόψη και της αθρόας έλευσης παράτυπων μεταναστών και προσφύγων- μόνο από τύχη θα αποφευχθεί μια κρίση εθνικών διαστάσεων.

*Ο Χάρης Παυλίδης είναι δημοσιογράφος

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα