Υστερόγραφα (της φωτιάς…)

Υστερόγραφα (της φωτιάς…)
Φωτιά στα Δερβενοχώρια sooc

Σύντομα σχόλια για πτυχές των θεμάτων που βρίσκονται στην επικαιρότητα.

. Εγκλημα Μητσοτάκη εν όψει: Την είδηση μετέφερε στα καθ΄ ημάς ο καλά πληροφορημένος συνάδελφος Σταύρος Λυγερός. Είδηση που δεν διαψεύστηκε:

Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Λευκωσία, ξεκαθάρισε στον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη ότι στον αρξάμενο ελληνοτουρκικό διάλογο η Αθήνα δεν θα συμπεριλάβει το Κυπριακό.

Οπερ σημαίνει ότι η Ελλάδα εγκαταλείπει την Κύπρο τη στιγμή που το Κυπριακό βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Αγκυρας. Απ΄ο,τι φαίνεται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί την γνωστή σχολή σκέψης που θεωρεί βαρίδι την υπόθεση της Κύπρου.

Και δεν αντιλαμβάνεται ότι και μόνο για γεωπολιτικούς λόγους, πέραν των εθνικών, η Κύπρος συνιστά για την Ελλάδα ανεκτίμητο παράγοντα για την εν γένει παρουσία της χώρας μας και την προοπτική της στην ευρύτερη περιοχή(Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ/Ελλάδα-Κύπρος-Αίγυπτος).

Περισσότερα, προσεχώς. Σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για τα ελληνοτουρκικά, το ενδεχόμενο της Χάγης, τις υποχωρήσεις(!) κλπ.

. Η Ακρίτα τόλμησε: Με αφορμή τις πυρκαγιές και την υψίσυχνη ανοησία κάποιων χάσταγκ που ξεφύτρωσαν μετά τις πρόσφατες εκλογές, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε στο FB τα εξής:

“Οι σαραντατακατό και οι καλαναπάθετε όταν καίγεται το σύμπαν γύρω μας, είναι ανεπιθύμητοι σε αυτό το προφίλ. Βάλτε την πολιτική σας σπέκουλα στο κουβαδάκι σας και σ’ άλλη παραλία”…“Όταν έρθει η ώρα θα γίνει ο απολογισμός. Όχι τώρα. Όχι απόψε.”… «Εγώ δεν βρίζω πάνω στα καμμένα πτώματα των ζωων, και το κατεστραμμένο βίος των ανθρώπων, συγχωρέστε με”.

Η Έλενα Ακρίτα, εν όψει μιας δύσκολης περιόδου για τον ΣΥΡΙΖΑ, κατάλαβε εγκαίρως ότι στιβαρή αντιπολίτευση δεν συνιστούν οι ύβρεις, η αμετροέπεια και η εμπρηστική ρητορική. Αυτά είναι στοιχεία που ικανοποιούν το θυμικό μερίδας των αφιονισμένων, αλλά αφήνουν αδιάφορη την κοινωνία, αν δεν την εξοργίζουν(φάνηκε οδυνηρά στις εκλογές).

Πάντως είναι θετικό το ότι η Έφη Αχτσιόγλου μίλησε για δημιουργική αντιπολίτευση. Κατ΄ουσίαν αυτό σημαίνει τεκμηριωμένες θέσεις, εγρήγορση και εγκατάλειψη της εμπρηστικής ρητορικής που στοίχισε πολύ ακριβά στον ΣΥΡΙΖΑ. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα το ξεχάσει αν εκλεγεί Πρόεδρος του κόμματος.

. Μητσοτάκης (2): τα έγραψε μια χαρά εδώ στο news247 ο σύνοικος Γιώργος Καρελιάς για την επιστροφή Καμπόσου στη ΝΔ. Απλώς μια υπόμνηση, προς εμπέδωσιν του γεγονότος ότι ο πρωθυπουργός… δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του, δεν λαϊκίζει και δεν κάνει κυβιστήσεις.

Τον Ιούνιο του 2018, λοιπόν, ο ακροδεξιών απόψεων δήμαρχος Αργους διαγράφεται από τη ΝΔ με απόφαση του κ.Μητσοτάκη, ο οποίος είχε δηλώσει τα εξής:

«Ο κ. Καμπόσος διεγράφη για τα απαράδεκτα και ρατσιστικά σχόλιά του. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα ανεχτώ μισαλλόδοξο και διχαστικό λόγο από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας».

Τώρα, ο κ.Καμπόσος επιστρέφει στη ΝΔ μετά βαϊων και κλάδων, χωρίς ποτέ να έχει ζητήσει συγγνώμη για τα εμετικά του σχόλια εναντίον του Γιάννη Μπουτάρη και για τις αντισημιτικές αιχμές του.

Συμβόλαιο ο λόγος του πρωθυπουργού. Δεν μπορείς να πείς…

. Φωτιές: Ο Καναδάς και η Καλιφόρνια καίγονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Την ίδια δοκιμασία υφίστανται συνεχώς τα τελευταία χρόνια η Ισπανία, η Γαλλία, η Πορτογαλία, η χώρα μας και εσχάτως η Ελβετία(!).

Ναι, η καλοβαλμένη Ελβετία. Με την φωτιά να κατακαίει μεγάλη έκταση δάσους και να μην τιθασεύεται σχεδόν επι τρείς μέρες.

Αιτία; Οι αδιανόητες καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες και δυνατοί άνεμοι), δηλωτικές δραστικής κλιματικής αλλαγής. Επομένως δύσκολα μπορεί να υποθέσει κανείς ότι για το καταστροφικό πέρασμα του πυρός ευθύνονται η έλλειψη σχεδίων, η αβελτηρία των κυβερνήσεων κλπ.

Μιλώντας για τα καθ΄ημάς, επι μέρους ευθύνες μπορούν-και πρέπει- να καταλογιστούν. Στην ώρα τους. Με συγκεκριμένα επιχειρήματα και στοιχεία. Όμως οι βιαστικές αποφάνσεις και η κατ΄έθος καταιγιστική κριτική ούτε αποδίδουν ούτε πείθουν.

. Αυτεπίστροφο. Αλλως: όταν η παραίτηση από την προστασία της ιδιωτικότητας γίνεται μπούμερανγκ. Για το καλλιτεχνικό ζεύγος Βανδή-Μπισμπίκη ο λόγος. Που έχει κάνει το πάν μέχρι τώρα για να παραδώσει βορά τις προσωπικές του στιγμές στο αδηφάγο κοινό.

Ήρθε η στιγμή να το πληρώσει: οι φωτογραφίες του ζεύγους από τις διακοπές του, την ώρα που η χώρα δοκιμάζονταν από τις πυρκαγιές, προκάλεσε σάλο στο ελώδες τοπίο των σόσιαλ.

Ξιφούλκησαν οι οργισμένοι και μιλούν για αναισθησία και υποκρισία(αριστεροί άνθρωποι σε χλιδάτες διακοπές). Συγγνώμη αλλά τα φρενιασμένα αυτά σχόλια, δείγμα συγκεκριμένης παθογένειας, είναι καθ΄ολοκληρίαν άστοχα.

Όσοι διαθέτουν χρήματα, όπως το εν λόγω ζεύγος, μπορούν να κάνουν χλιδάτες διακοπές, να ξοδεύουν όπου θέλουν τα χρήματά τους και να ζούν όπως νομίζουν.

Τι δηλαδή; Επειδή είναι-ή θεωρούνται προοδευτικοί, αριστεροί κλπ- θα πρέπει να κάνουν διακοπές σε φτωχά πανδοχεία ή σε κάμπινγκ; Οσο για την συγκυρία με τις φωτιές, η ζωή σε όλες τις εκφάνσεις της δεν σταματάει.

Το να περνάς καλά στις διακοπές σου-και γενικώς- δεν σημαίνει ότι αδιαφορείς για τις δοκιμασίες της χώρας σου ή για τα προβλήματα ικανού μέρους της κοινωνίας.

Τέλος πάντων, το μόνο επιλήψιμο σχετικά με τις διακοπές του ζεύγους είναι ότι συνεχίζει απτόητο να εκθέτει σε κοινή θέα τις προσωπικές του στιγμές. Πρόβλημά του, φυσικά.

Αν και οι λογής διασημότητες, έτσι ζουν, έχοντας τους πάντες «γραμμένους». Και τους οργισμένους των σόσιαλ και όλους τους υπόλοιπους…

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα