Μην προσαρμοστείτε στη βαρβαρότητα

Μην προσαρμοστείτε στη βαρβαρότητα
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας Eurokinissi

Όποιος πεινάει να φάει, όποιος είναι άνεργος να βρει δουλειά, όποιος είναι φτωχός να γίνει πλούσιος και όποιος δεν προσαρμόζεται να μας αδειάσει τη γωνιά. Επιτελικές λύσεις δια πάσαν νόσον.

“Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς, πεθαίνει”.

Στέλιος Πέτσας, Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών

Είναι εύκολο να συμβουλεύεις τον πεινασμένο όντας χορτάτος και είναι επίσης εύκολο να του λες να γυρίσει στο πετρέλαιο από το φυσικό αέριο, όταν το κόστος της μετάβασης για σένα είναι ψίχουλα.

Για μια οικογένεια όμως τα 1.800-2000 ευρώ για την αλλαγή από το φυσικό αέριο στο πετρέλαιο, δεν είναι επιλογή ενόψει ενός Χειμώνα που σύμφωνα έναν άλλο υπουργό της κυβέρνησης τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη, θα μοιάζει με το 1942.

Εύκολα λόγια. Υπουργοί με λυμένα προβλήματα, μιλούν για το τι θα περάσει ο λαός τον Χειμώνα, αντί να σπάνε το κεφάλι τους για το πώς οι πολίτες θα σωθούν.

Ο κ. Πέτσας, όταν ρωτήθηκε από τον Γ. Παπαδάκη στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” για το κόστος της μετάβασης, έδωσε μια απάντηση ενδεικτική του πώς βλέπει η κυβέρνηση τους πολίτες.

“Το βασικό ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δείχνουμε προσαρμογή. Όποιος αρνείται να προσαρμοστεί, δυστυχώς, πεθαίνει”.

Ο ίδιος προσπάθησε να ανασκευάσει στη συνέχεια λέγοντας, ότι απλώς αναφέρθηκε στην προσαρμοστικότητα του ανθρώπινου είδους γενικά.

Η αλήθεια είναι ότι εκείνη τη στιγμή ρωτήθηκε κάτι συγκεκριμένο και το μήνυμα ήταν σαφές: προσαρμοστείτε ή καλή σας τύχη.

Θα θέλαμε να πιστέψουμε τον κ. Πέτσα ότι άλλο εννοούσε, αλλά είναι ο ίδιος που έχει δηλώσει ότι “ευτυχώς η κυβέρνηση δεν πέταξε εκατομμύρια στις ΜΕΘ”.

Επίσης συμμετέχει σε μια επιτελική κυβέρνηση που όσο αγαπάει επιχειρηματίες, καναλάρχες και Σαουδάραβες, τόσο δείχνει να απεχθάνεται τους μη προνομιούχους και να έχει έλλειψη ενσυναίσθησης για όσα τραβάνε οι πολίτες.

Η κυβέρνηση στόχευσε άλλωστε από την αρχή σε οτιδήποτε φιλολαϊκό όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη (με κατάργηση συγκεκριμένων νόμων), ενώ ο σημερινός πρωθυπουργός στο παρελθόν είχε δηλώσει χαρακηριστικά: “Δεν τρέφω αυταπάτες για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα”.

O Στέλιος Πέτσας λοιπόν, δεν έκανε λάθος. Όπως δεν έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης ή ο Άκης Σκέρτσος που έβλεπε την ενίσχυση του ΕΣΥ ως “πολυτέλεια”.

Η φράση του κ. Πέτσα συμπυκνώνει την ουσία μιας πολιτικής, που θα είχε εφαρμοστεί σε όλο της το νεοφιλελεύθερο μεγαλείο, αν δεν είχε προκύψει η πανδημία.

Σε αυτή την πολιτική της ανάπτυξης για λίγους και του μοιράσματος χρήματος σε ημέτερους δεν υπάρχει χρόνος για όσους μένουν πίσω. Μόνο διάφορα Pass για να τη βγάζουν από μέρα σε μέρα, χωρίς μέλλον και χωρίς όραμα.

Στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε την ομιλία του τονίζοντας ότι στην καταιγίδα χρειάζεται “σταθερό τιμόνι και ικανός καπετάνιος”.

Οι υπουργοί του συχνά πυκνά περιγράφουν την πορεία της χώρας και τη ζωή των πολιτών με όρους γαλέρας. Μαντέψτε πώς βλέπουν αυτούς που τραβάνε το κουπί.

Σε αυτή την βαρβαρότητα πρέπει να αντισταθούμε και όχι να προσαρμοστούμε. Είναι ο μόνος τρόπος για να μείνουμε ζωντανοί και αξιοπρεπείς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα