Μήπως η συγκέντρωση στο Εφετείο φταίει και για το Ορούτς Ρέις;
Ο Αδωνις Γεωργιάδης βρήκε την αιτία για την έξαρση της πανδημίας: Η αντιφασιστική συγκέντρωση στο Εφετείο. Μόνο που ξέχασε τις ευθύνες της κυβέρνησης.
- 22 Οκτωβρίου 2020 06:25
Σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, για την έκρηξη των κρουσμάτων του COVID-19 στη χώρα μας “φταίει” η συγκέντρωση έξω από το εφετείο, κατά την ανακοίνωση της έδρας του δικαστηρίου περί εγκληματικής οργάνωσης, στη δίκη της ΧΑ.
Προφανώς και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να πετάς το μπαλάκι της ευθύνης από πάνω σου. Δυστυχώς, η παρούσα κυβέρνηση οδεύει σταθερά σε αυτό τον δρόμο με τρόπο απαρέγκλιτο.
Εξ αρχής επικράτησε η ρητορική περί “ατομικής ευθύνης” και με όμοιο τρόπο συνεχίζουμε. Η εύκολη λύση εν προκειμένω είναι να κατηγορήσει κανείς μια παλλαϊκή, μαζικότατη αντιφασιστική συγκέντρωση που έδωσε ανάσα ελπίδας και δικαίωσης σε χιλιάδες ανθρώπους εκεί έξω. Η εύκολη λύση είναι να προχωράς σε γενικεύσεις, τσουβαλιάζοντας χιλιάδες ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων φορούσαν μάσκες στη συγκέντρωσή τους. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπήρξαν και οι “αγαπημένοι ασυνείδητοι” του κ. Χαρδαλιά, όμως εν προκειμένω, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ξεδίπλωσε με μαεστρία τις ιδεοληπτικές του εμμονές, ξεχνώντας τις παλινωδίες της κυβέρνησης. Γιατί πάντοτε, το ψάρι από το κεφάλι βρωμάει.
Ερωτηθείς λοιπόν ο υπουργός, περί των μέτρων στα Μέσα Μεταφοράς, έκρινε πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Φυσικά, απέφυγε να δώσει εξηγήσεις για τα δρομολόγια που δεν έχουν ακόμη ενισχυθεί με προσλήψεις προσωπικού.
Προβαίνοντας σε μια ακόμη μετάθεση ευθύνης, έκρινε πως δεν φταίει για την όξυνση του προβλήματος ο διαρκής και συνεχιζόμενος συνωστισμός στα ΜΜΜ, η υπερσυγκέντρωση μαθητών σε τμήματα των 25 παιδιών, η εξίσου συνολικά ελλιπής προετοιμασία για το δεύτερο κύμα πανδημίας με μια μακροπρόθεσμη στόχευση, φταίει η συγκέντρωση στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, μόνον και αποκλειστικά.
Μόλις το απόγευμα της Τετάρτης, ο Ν. Χαρδαλιάς μας ενημέρωνε πως η Καστοριά μπαίνει σε lockdown, και σε πορτοκαλί συναγερμό ανέβηκαν η Θεσσαλονίκη, η Βοιωτία, η Λάρισα και οι Σέρρες, με τα νέα επίπεδα να μπαίνουν σε ισχύ από την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, μαζί με τα νέα κατά τόπους, μέτρα.
Προφανώς, για τον διπλασιασμό των κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη, στα Γιάννενα, στην Καστοριά, για το προγενέστερο lockdown στη Κοζάνη, για όλα φταίει η επίμαχη συγκέντρωση στο Εφετείο. Μήπως τελικά η συγκέντρωση στο Εφετείο φταίει και για το Ορούτς Ρέις;
Από την άλλη, αν δει κανείς την εκθετική πορεία στην Αθήνα, θα διαπιστώσει πως πράγματι, την Τετάρτη τα κρούσματα έφτασαν στα 331, ενώ την Τρίτη ήταν 250 και τη Δευτέρα 175.
Αναλόγως, στη Θεσσαλονίκη έφτασαν τα 181, ενώ την Τρίτη ήταν 125 και τη Δευτέρα 49.
Γιατί λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης δεν τα “έβαλε” με τα επίμαχα πάρτι στο ΑΠΘ που ανακοινώνονται μέσω social media; Μήπως γιατί ήταν ευθύνη της κυβέρνησης η αποτροπή τους; Μήπως γιατί ήταν ευθύνη των οργάνων της τάξης η αποτροπή τέτοιων φαινομένων συνωστισμού; Ή κουράστηκε η αστυνομία να καταδιώκει 14χρονα και δεν μπορεί να αποτρέψει τα κορονοπάρτι ανά την επικράτεια, σε πλατείες, πανεπιστημιακούς χώρους και κλαμπ;
Για ακόμη μια φορά έχουμε μια κατάσταση δύο μέτρων και δύο σταθμών. Η κυβέρνηση συνεχίζει να κλείνει τα μάτια στις μόνιμες προσλήψεις στο ΕΣΥ, λέγοντας στον πολίτη ότι “φταις Εσύ”. Δεν είναι έτσι τα πράγματα όμως και τα χειρότερα, βρίσκονται μπροστά μας.
Δυστυχώς, η εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων διέπει πλέον όλη τη χώρα.
Δυστυχώς, η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει καταφέρει να πείσει τον μέσο πολίτη με την υγειονομική πολιτική που ακολουθεί, κάτι που θα δίνει όλο και περισσότερα “πατήματα” σε αντιδρώντες, πάσης φύσεως.
Όταν η κυβέρνηση σου λέει πως ο υπεύθυνος για όσα γίνονται είσαι εσύ, επειδή δεν πας με τα πόδια στη δουλειά σου (Γιαμαρέλλου), όταν οι υπουργοί μεταλαμβάνουν χειροφιλώντας ιερείς, όταν κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο πραγματικός αριθμός νοσηλευομένων (πέραν των ΜΕΘ), όταν το κυβερνητικό επιτελείο στήνει ολόκληρο μιντιακό πανηγύρι για 50 ΜΕΘ εκ των οποίων μπορούν να λειτουργήσουν μόνο οι 12 λόγω έλλειψης προσωπικού (νοσοκομείο Σωτηρία), όταν τα περιφερειακά νοσοκομεία δεν έχουν ενισχυθεί την ώρα που τα κατά τόπους κρούσματα αυξάνονται, όταν παρά τις προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών η φετινή χρονιά ξεκινά με 20.000 λιγότερους από πέρυσι, όταν το επιτελικό κράτος ανακοινώνει φιλάθλους στα γήπεδα για να διαψεύσει τον εαυτό του λίγες ώρες μετά, τότε καταλαβαίνει κανείς πως το κεφάλι έχει το κύριο πρόβλημα, και όχι ο πολίτης που διαδηλώνει για τα αυτονόητα.
Επιπροσθέτως, όταν η πλειοψηφία των ΜΜΕ της χώρας λιβανίζει τους κυβερνητικούς χειρισμούς, χωρίς να ασκείται ουσιαστική κριτική, τότε ο κάθε Άδωνις Γεωργιάδης θα μπορεί να ξεδιπλώνει τη ρητορική του χωρίς λογικά αναχώματα.
Προκαλώντας, όπως είπαμε, δικαιολογημένες, αλλά και αδικαιολόγητες αντιδράσεις.