Να σταματήσει το επικίνδυνο παιχνίδι με τη Δικαιοσύνη

Να σταματήσει το επικίνδυνο παιχνίδι με τη Δικαιοσύνη

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης, οι επιθέσεις και ο κίνδυνος σύγκρουσης των εξουσιών

Η πολυαναμενόμενη απόφαση του ΣτΕ για το νόμο Παππά, ανακοινώθηκε χθες το βράδυ και προκάλεσε δικαίως αίσθηση, καθώς ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες ακυρώθηκε.

Της απόφασης είχαν προηγηθεί θλιβερές τακτικές και συμπεριφορές, με εκατέρωθεν πιέσεις προς τους δικαστές, περίεργες δηλώσεις, σιγουριά για το αποτέλεσμα και ετοιμότητα για επιθέσεις σε περίπτωση που η απόφαση δεν ήταν αυτή που η κάθε πλευρά περίμενε.

Το λυπηρό είναι ότι, όπως φάνηκε από τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου χθες το βράδυ, αλλά και από τη δεδηλωμένη πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καταργήσει τον νόμο, πρόθεση που είχε δημοσιοποιηθεί πριν την απόφαση του ΣτΕ, δεν υπάρχει η διάθεση από τα κόμματα να σεβαστούν τη Δικαιοσύνη, ακόμα και αν είναι αναγκασμένα να εφαρμόζουν τις αποφάσεις της.

Αυτό το παιχνίδι όμως είναι επικίνδυνο και πρέπει να τελειώσει εδώ. Ο ευτελισμός της Δικαιοσύνης, τα πολιτικά παιχνίδια, τα χτυπήματα κάτω από τη μέση και οι “ροζ αποκαλύψεις”, πρέπει να σταματήσουν άμεσα.

Η προστασία του θεσμού, είναι σημαντικότερη από οποιαδήποτε πολιτική σύγκρουση και ελπίζουμε αυτό να γίνει κατανοητό από όλους.

Μετά την απαξίωση της πολιτικής, αν ακολουθήσει και η Δικαιοσύνη, δεν θα μας χωρίζουν παρά ελάχιστα βήματα από τη ζούγκλα και το νόμο του ισχυρού. Και όπως πάντα, σε αυτές τις περιπτώσεις, αυτός που θα πληρώσει θα είναι ο λαός.

*Του Μάνου Χωριανόπουλου, Διευθυντή Σύνταξης του NEWS 247

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα