Νέα κωμωδία: Παραιτηθείτε και βάλτε τον Κασσελάκη στη Βουλή…

Διαβάζεται σε 3'
Όθωνας Ηλιόπουλος και Στέφανος Κασσελάκης
Όθωνας Ηλιόπουλος και Στέφανος Κασσελάκης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Έρχεται τώρα ο παραιτηθείς βουλευτής και υποδεικνύει να δοθεί η έδρα του στον Στέφανο Κασσελάκη. Τι δουλειά έχει και πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Πρώτα τα σοβαρά. Ένας Έλληνας της διασποράς, γιατρός, που ζει και εργάζεται στην Αμερική, δέχτηκε να μπει σε εκλόγιμη θέση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ στις περσινές εκλογές. Ελάχιστες φορές πάτησε στη Βουλή, δεν του το επέτρεπαν οι υποχρεώσεις του. Και μόλις πέρασαν μερικοί μήνες κατάλαβε – του είπαν, δηλαδή, οι Αμερικανοί εργοδότες του – ότι δεν μπορούσε να κρατάει δύο καρπούζια, εξωτερικού και εσωτερικού, στην ίδια μασχάλη. Κι εκείνος αποφάσισε να κρατήσει μόνο του εξωτερικού και παραιτήθηκε από τη θέση του βουλευτή.

Όλα καλά; Όχι και τόσο. Πρώτα πρώτα τίθεται το απλό ερώτημα: Γιατί δέχτηκε τη θέση; Θα μπορούσε να πει στον Τσίπρα, που του την πρότεινε: «Ευχαριστώ, αλλά το επιστημονικό μου έργο είναι σημαντικότερο. Βάλε κάποιον άλλον, βάλε τον Στέφανο, επιτυχημένο αστακοκαραβοϊδιοκτήτη και βέρο αριστερό από τα γενοφάσκια του». Δεν του το είπε και ο Τσίπρας έβαλε τον Στέφανο στην ένατη, δηλαδή μη εκλόγιμη θέση.

Κατά δεύτερον, έρχεται τώρα ο παραιτηθείς βουλευτής και υποδεικνύει να δοθεί η έδρα του στον Στέφανο, ο οποίος εν τω μεταξύ έχει γίνει μέγας και τρανός αρχηγός. Τι δουλειά έχει ο παραιτηθείς να κάνει τέτοιες υποδείξεις και πώς μπορεί να γίνει αυτό που υποδεικνύει; Ε, έχει μια έδρα (είχε) ο άνθρωπος, (νομίζει ότι) όπου θέλει τη δίνει. Κάτι σαν κληρονομιά. Ναι, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει, επειδή ο αρχηγός Στέφανος είναι ένατος στη σειρά και πρέπει να παραιτηθούν υπέρ του άλλοι τέσσερις. Πού να τα ξέρει αυτά ο παραιτηθείς; Αυτός στον Στέφανο θέλει να παραδώσει την έδρα.

Και ο Στέφανος τι λέει για όλα αυτά; Τίποτα. Παλιότερα είχε πει ότι δεν θέλει να πάρει έτσι την έδρα και να διαπρέψει, ως αρχηγός (εκτός από το TikTok και τα πρωϊνάδικα) και στη Βουλή. Δεν λέει, αλλά λένε οι δικοί του. Λέει η πρωθιέρειά του Θεοδώρα, γνωστή από το επικό «τον ήπιαμε, σύντροφοι». Λέει ένας άλλος, που χαρακτήρισε την πισίνα στο σπίτι των Σπετσών «στέρνα για να βρέχει τα πόδια του». Λέει μια τρίτη, που βλέπει στο πρόσωπο του Στέφανου «τον πρώτο απόδημο Έλληνα μελλοντικό πρωθυπουργό». Και πάει λέγοντας.

Όλα τα είχε ο δύσμοιρος ΣΥΡΙΖΑ, αυτά του έλειπαν. Ευκαιρία για τους κασσελακικούς να πρεσάρουν τους τσιπρικούς- «παραιτηθείτε ρε, δώστε μας την έδρα μας». Η παράσταση θα έχει πολλά επεισόδια κωμωδίας. Όπως οι «σοβαρές» αποκαλύψεις του ηγέτη Στέφανου για το πώς τον τραπέζωσαν στο Σούνιο ο Αλέξης και η Μπέτυ. Στο επόμενο επεισόδιο να μας πει (ο Στέφανος) πότε θα τους καλέσει κι αυτός στις Σπέτσες, για να βρέξουν τα πόδια τους στη «γούρνα» του.

Αυτά τα ωραία συμβαίνουν στον ανθόκηπο του κασσελακικού ΣΥΡΙΖΑ. Παρόλα αυτά, ναι να παραιτηθούν οι τέσσερις που εμποδίζουν τον ηγέτη Στέφανο να μπει στη Βουλή. Να μπει αμέσως. Για να τον απολαμβάνουμε κι εκεί. Για να εκστασιάζονται οι κασσελακίστας και να αναφωνούν; «Στέφανε εσύ σουπερστάρ, τους έσκισες»!

Και για να κορυφωθεί η ιλαροτραγωδία, κατά πως το λέει η παροιμία: «Τ’ αγγειά γινήκαν θυμιατά και τα σκατά λιβάνι…»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα