Ο Αυγενάκης πληρώνεται (ακόμα) για να σε βρίζει

Διαβάζεται σε 3'
Ο Αυγενάκης πληρώνεται (ακόμα) για να σε βρίζει
O Λευτέρης Αυγενάκης Sooc

Αν κάποιος πόνταρε στην επιστροφή Αυγενάκη μετά από κάποια “ειλικρινή μεταμέλεια” στο μέλλον, θα έκανε μια πολύ καλή επένδυση σε μια πολιτική σκηνή που χρεοκοπεί ηθικά κάθε μέρα, λόγω και της ατιμωρησίας των πρωταγωνιστών.

Είναι συγκινητική η προσπάθεια να εμφανιστεί ως γρήγορη ή “σκληρή” η αντίδραση της κυβέρνησης στις αθλιότητες Αυγενάκη, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να μετράμε τον χρόνο αντίδρασης από τη στιγμή που εμφανίζεται το βίντεο με το οποίο αποδεικνύεται ο… “σεβασμός” του πρώην υπουργού στον ελληνικό λαό. Οπότε θα ήταν χρήσιμο να μάθουμε πότε ακριβώς έμαθε η κυβέρνηση για το περιστατικό και όχι πότε παραδέχθηκε το περιστατικό, αφού το βίντεο έπαιξε στα κανάλια.

Η κυβέρνηση καθυστέρησε χαρακτηριστικά να αντιδράσει και είναι αναμενόμενο, διότι ο εν λόγω πολιτικός εμφανίζεται πολύ ισχυρός εντός ΝΔ, με διασυνδέσεις και όλο το πακέτο που μετατρέπει έναν άνθρωπο με εξουσία σε κοινό τραμπούκο.

Οπότε ήταν δύσκολο να τολμήσουν να… μη του κάνουν τίποτα. Γιατί τίποτα δεν του έκαναν. Μια διαγραφή από την ΚΟ και μερικές νουθεσίες δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτό που έκανε, εφόσον δεν του ζητήθηκε να παραδώσει την έδρα.

Άλλωστε αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Αυγενάκης πιάστηκε σε βίντεο να συμπεριφέρεται με αυτό τον άθλιο τρόπο. Το ότι το έκανε σε αυτό το περιβάλλον, σε δημόσια θέα, μας επιτρέπει να υποθέσουμε ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που συμπεριφέρεται έτσι γενικότερα.

Είναι εύλογο να σκεφτεί κανείς ότι χωρίς το βίντεο, ο συγκεκριμένος νταής δεν θα είχε ενοχληθεί καν και θα συνέχιζε να τραμπουκίζει πολίτες και εργαζόμενους με τρόπο, που για οποιονδήποτε από εμάς τους κοινούς θνητούς θα σήμαινε (ορθώς) σύλληψη και ίσως απώλεια θέσης εργασίας.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε ότι αν και ο Αυγενάκης με την χυδαία επίθεσή του στον υπάλληλο του αεροδρομίου, τη χειροδικία αλλά και τις απειλές, είναι η επιτομή του “ξέρεις ποιος είμαι εγώ”, ούτε ο ίδιος δεν ήξερε ποιος ήταν. Τρεις φορές φώναξαν το όνομά του στο αεροδρόμιο για να επιβιβαστεί και δεν ανταποκρίθηκε.

Ο πρώην υπουργός αλλά κάτοχος έδρας (και προνομίων) στη Βουλή, δήθεν “τιμωρήθηκε”, ωστόσο πληρώνεται ακόμα από τον ελληνικό λαό, δεν παραιτήθηκε από βουλευτής και στην πραγματικότητα δεν έπαθε τίποτα.

Επομένως μπορεί να συνεχίσει να φτύνει και να προσβάλλει τους πολίτες με τη χυδαία συμπεριφορά του χωρίς να αλλάξει τίποτα στη ζωή του. Γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο χυδαίο από τον ισχυρό που τα βάζει με κάποιον που πιστεύει ότι δεν μπορεί να αντιδράσει.

Στους πιστούς ψηφοφόρους του δεν έχει νόημα να απευθυνθεί κανείς γιατί αν και είναι δύσκολο να θυμηθούμε ποιο είναι το έργο του, παρά το ότι έχει περάσει από υπουργικές θέσεις, είναι βέβαιο ότι έχει πιστό κοινό, που θα έχει τους λόγους του να τον “σταυρώνει” και θα είναι λογικά και υπερήφανο για την επιλογή του.

Ο πρωθυπουργός όμως και η Νέα Δημοκρατία, δεσμεύονται ότι δεν θα τον δούμε υποψήφιο στις επόμενες εκλογές ή ότι δεν θα επανέλθει στην ΚΟ, αν στηρίξει την κυβέρνηση στα επόμενα νομοσχέδια;

Αν κάποιος πόνταρε τα χρήματά του στην επιστροφή Αυγενάκη μετά από κάποια “ειλικρινή μεταμέλεια” (και όχι με αναρτήσεις που ανεβοκατεβαίνουν) στο μέλλον, θα έκανε μια πολύ καλή επένδυση σε μια πολιτική σκηνή που χρεοκοπεί ηθικά κάθε μέρα, λόγω και της ατιμωρησίας των πρωταγωνιστών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα