Ο Πολάκης διαλύει τον Κασσελάκη και οι δυο μαζί τον ΣΥΡΙΖΑ…

Διαβάζεται σε 4'
Ο Πολάκης διαλύει τον Κασσελάκη και οι δυο μαζί τον ΣΥΡΙΖΑ…
SOOC

Κακόμοιρη Αριστερά (κάποτε…), τι σου μέλλει να (ξανα)πάθεις…

Έχω γράψει κάμποσα άρθρα εναντίον του Παύλου Πολάκη, τον θεωρώ ένα από τους βασικούς υπεύθυνους για την έκπτωση της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 μέχρι και σήμερα. Έτσι μπορώ με άνεση να γράψω σήμερα ότι έχει δίκιο σε όσα καταλογίζει στον Στέφανο Κασσελάκη.

Μία και μόνη φράση του τα λέει όλα(αντιγράφουμε από την ανάρτησή του, με την ιδιότυπη γραφή): «Αυτόν τον σκοπό(της ισχυρής αντιπολίτευσης, που θα έχει προοπτική να γίνει κυβέρνηση)  ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ούτε η πολιτικη του ενός ανδρος αρχη που δεν εχει πολιτικο επιτελειο και σχεδιασμο,των ασυνδετων βιντεακιων στα σοσιαλ,της επίδειξης της προσωπικης ζωης ,των προσωπικων επιλογων και του πλουτου που ΣΚΕΠΑΖΟΥΝ και οτιδηποτε σωστο εκφωνειται ως θεση γιατι ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ !!».

Καλώς τον κι ας άργησε:

1. Πότε ανακάλυψε ο Πολάκης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι πλέον(όχι απλώς «ισχυρή αντιπολίτευση», αλλά) κόμμα που παίζει στοιχειωδώς το ρόλο του;

2. Πότε ανακάλυψε ότι κυριαρχεί «η πολιτική του ενός ανδρός»;

3.Πότε κατάλαβε ότι ο Κασσελάκης «δεν έχει πολιτικό επιτελείο και σχεδιασμό;».

4.Πότε πήρε είδηση ότι κάνει πολιτική «με βιντεάκια» και « επίδειξη της προσωπικής ζωής και του πλούτου του»;

5.Πότε συνειδητοποίησε( ο Πολάκης) ότι όλα αυτά που καταλογίζει-σωστά- στον Κασσελάκη «σκεπάζουν οτιδήποτε σωστό, γιατί δεν το ακούει η κοινωνία»;

Ο Πολάκης δεν είναι κάποιος χτεσινός. Δεν μπορεί να είναι τόσο αφελής (ή μπουνταλάς, κατά τη γλώσσα της ιδιαίτερης πατρίδας του) που να μην κατάλαβε τι σήμαινε η εκλογή Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πριν από ένα χρόνο. Δεν μπορεί να μην ήξερε ότι επρόκειτο για έναν ουρανοκατέβατο, που δεν είχε σχέση με την ελληνική πραγματικότητα και την παραμικρή σχέση με την Αριστερά. Δεν μπορεί να μην κατάλαβε ότι, με αυτόν αρχηγό, το κόμμα του όχι μόνο δεν θα έπαιρνε τα πάνω του, αλλά θα βυθιζόταν κι άλλο, όπως έδειξαν  οι ευρωεκλογές.

Αν δεν τα κατάλαβε όλα αυτά, ο Πολάκης είναι άχρηστος και δεν μπορεί να παριστάνει τον εκ των υστέρων τιμητή. Αν τα κατάλαβε και στήριξε την εκλογή Κασσελάκη(γιατί αυτό έκανε) μόνο και μόνο για να «τιμωρήσει» τους εσωκομματικούς αντιπάλους του, είναι ένας τυχοδιώκτης και οπορτουνιστής του αισχίστου είδους. Έχει βάλει κι αυτός την  χέρα του για να σπρώξει το κόμμα του προς τον πάτο. Δεν τα έκανε μόνος του ο Κασσελάκης, όσοι δεν μίλησαν είναι συνένοχοι.

Δικαίωμα του Πολάκη είναι, ασφαλώς, να θέλει γίνει αρχηγός στη θέση του Κασσελάκη. Δεν έχω κανέναν ενδοιασμό να δεχθώ ότι η δική του «λύση» θα είναι πιο «ορθόδοξη» από τον Κασσελάκη για ό,τι έχει απομείνει στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά η «λύση» Πολάκη θα είναι το ίδιο καταστροφική με τη «λύση» Κασσελάκη. Και οι δύο είναι «λύσεις» για ένα μικρό κόμμα, που θα έχει περιθωριακό ρόλο στην πολιτική ζωή μέχρι να εξαφανιστεί οριστικά.

Με τα μυαλά που κουβαλάει ο Πολάκης, ο στόχος «να πέσει ο Μητσοτάκης» θα  καταντήσει ανέκδοτο χειρότερο από αυτό που έλεγε ο Κασσελάκης. Ο οποίος έλεγε ότι «θα νικήσει τον Μητσοτάκη», επειδή μιλάει καλύτερα αγγλικά και ξέρει περισσότερα οικονομικά και επιχειρηματικά από αυτόν. Και ο μεν Μητσοτάκης κόντεψε να νικηθεί από τη δυσαρέσκεια και την αποχή(το 41% έγινε 28%), αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη πήγε για βρούβες. Ήταν το μόνο κόμμα της αντιπολίτευσης που είχε πτώση στις ευρωεκλογές, ούτε κάν 15%!

Γι’ αυτό ας μην αυταπατάται ο «αψύς» κι ας μην βλέπει μεγαλωμένο το πολιτικό του μπόι στη σκιά  του. Αν εκλεγεί αρχηγός και εξακολουθήσει να κουβαλάει τα ίδια μυαλά, θα γίνει αυτός ο νεκροθάφτης του ΣΥΡΙΖΑ. Και ο μεν Κασσελάκης θα πάει(όχι για βρούβες, αλλά) στα αστακοκάραβά του στην Αμερική, αλλά ο Πολάκης θα χρειαστεί να τρέχει  στις εξοχές της Κρήτης για χοχλιούς.

Κακόμοιρη Αριστερά (κάποτε…), τι σου μέλλει να (ξανα)πάθεις…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα