Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσυντίθεται, Κασσελάκης και Παππάδες (του) νοιάζονται μόνο για το τομάρι τους…

Διαβάζεται σε 3'
Νίκος Παππάς Στέφανος Κασσελάκης
Νίκος Παππάς Στέφανος Κασσελάκης Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Κασσελάκης και οι φρουροί του θέλουν ένα κόμμα-απόκομμα εντελώς δικό τους. Το κόμμα θα είναι Stefanos and friends, οι θέσεις μοιρασμένες και τα σκυλιά δεμένα.

Κάθε φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη κατεβαίνει ακόμα ένα σκαλί στου κακού τη σκάλα, έρχεται το ερώτημα: “Πόσο παρακάτω;”. Η απάντηση δόθηκε χτες το βράδυ με τα κωμικοτραγικά που συνέβησαν στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Η εικόνα που εκπεμπόταν ήταν για γέλια και για κλάματα μαζί. Ο αρχηγός αποφάσισε να κάνει σημαντικές αλλαγές, αλλά δεν ήταν παρών! Ναι, ακριβώς έτσι. Οι βουλευτές μαζεύτηκαν, αλλά ο αρχηγός εμφανίστηκε στην… οθόνη! Είχε σοβαρότερα πράγματα να κάνει: να φροντίσει για το γάμο του και το τριήμερο γλέντι που έχει προαναγγείλει. Ε, δεν θα άφηνε το γάμο για τα… πουρνάρια (μια κομματική συνεδρίαση)!

Για τα “πουρνάρια” έχει τους φρουρούς του, Παππάδες (και …παπαδιές), που κάνουν ό,τι εκείνος διατάσσει, διότι νοιάζονται μόνο για το τομάρι τους. Ξέρουν ότι, αν τον άλλο μήνα ο “αψύς” τον αποκαθηλώσει, τους περιμένει η πολιτική αφάνεια. Ποιος θα τους δίνει την παραμικρή σημασία; Και δεν θα ξαναδούν τη Βουλή.

Βέβαια, έτσι όπως πάνε τα πράγματα, αυτός ο κίνδυνος είναι υπαρκτός για όλους. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσυντίθεται μέρα με τη μέρα και δεν χρειάζεται αυτό να το πει καμιά δημοσκόπηση. Είναι ορατό εδώ και καιρό και το πτώμα του αρχίζει να μυρίζει.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα, σε ένα κόμμα υπό διάλυση, πόση σημασία έχει αν ο Παππάς θα μπει στη θέση του Φάμελλου και αν μερικοί ακόμα “κασσελακίστας” καταλάβουν όλες τις θέσεις; Γι’ αυτούς έχει, διότι για τις θεσούλες και τις μικροεξουσίες ζουν.

Ο Κασσελάκης έχει δικούς του μόνο τους μισούς βουλευτές, τους 17 που ψήφισαν τον Παππά. Αλλά δεν τον απασχολεί αυτό. Δεν τον απασχολεί αν το 15% των ευρωεκλογών έχει γίνει 10% ή 8% που έδειξε μια δημοσκόπηση. Αρκεί να έχει την αυλή του περιφραγμένη με παππάδες (και…παπαδιές) να τον ευλογούν και να τον φυλάνε.

Κι αν, για να γίνει αυτό, πρέπει να εξοβελιστούν οι μη αρεστοί, αν πρέπει να φύγουν οι “87”, ο Πολάκης και ο Τσίπρας, θα γίνει. Ο Κασσελάκης και οι φρουροί του, οι παππάδες και οι παπαδιές του θέλουν ένα κόμμα-απόκομμα εντελώς δικό τους και δεν σκοτίζονται καθόλου αν αύριο το 8% γίνει 5%. Το κόμμα θα είναι Stefanos and friends, οι θέσεις μοιρασμένες και τα σκυλιά δεμένα.

Και τότε ο αρχηγός θα μπορεί να δίνει οδηγίες εκ του μακρόθεν, είτε απολαμβάνοντας το ποδόλουτρό του στη σηπτική δεξαμενή των Σπετσών είτε αγριοκάτσικο και ξεροτήγανα στα χωριά του Πολάκη (θα τον σκάσει τον “αψύ”!).

Τι επίλογο να βάλεις γι’ αυτό το συμπούρμπουλο που παρακολουθούμε; Κακόμοιρη αριστερά(κάποτε…), τι σου ‘μελλε να πάθεις…

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα