Ο ΣΥΡΙΖΑ, η μεγάλη στροφή και το Ποτάμι

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η μεγάλη στροφή και το Ποτάμι
Greeces main opposition SYRIZA party Congress in the Indoor Hall of Tae Kwon Do in Paleo Faliro, Athens, Greece on January 3, 2015. / Tae Kwon Do , 3 2015. Sooc

Η πολιτική της ΝΔ, που οδηγεί τη χώρα στον Κεάδα, η φοροεπιδρομική αντίληψη των Γερμανών και ο ρυθμιστής

Συμφωνώ  με τις σημαντικές  επιφυλάξεις αρκετών για τις τελικές προθέσεις πολλών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.  Διαφωνώ όμως κάθετα με την άποψη πως η χώρα θα σωθεί από την μνημονιακή πολιτική της ΝΔ. Αντίθετα, οδηγείται στον Καιάδα.

Με την φοροεπιδρομική αντίληψη των Γερμανών και την λογική των δανειστών να επιμένουν μοναχά στις φορολογικές ρυθμίσεις και να κάνουν “γαργάρα” όλα τα άλλα μέτρα, δεν υπάρχει μέλλον.

Με κυβέρνηση μάλιστα ΝΔς,  που παθαίνει αλλεργία για κάθε ιδέα συρρίκνωσης του πελατειακού δημόσιου τομέα. Βλ. λχ σημερινό άρθρο (5-1-2015) του Wolfgang Munchau στους FT για  τις μυωπικές σχετικές αντιλήψεις των ευρωπαϊκών αρχών και τις σκοτεινές τελικές προοπτικές.

Εκτιμώ πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τελικά την μεγάλη τούμπα και, δίχως να τα σπάσει με την Ευρώπη και να φύγει από το ευρώ, θα βάλει χέρι τελικά στο Δημόσιο – όπως η λεγόμενη “Δεξιά” ξεχαρβάλωσε την ιδιωτική οικονομία.

Και το Ποτάμι, σαν ρυθμιστής, μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά σε μια τέτοια στροφή.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

*Ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος υπήρξε για πολλά χρόνια Βουλευτής, Υπουργός και Δήμαρχος Πειραιά. Από το 1994 έχει εγκαταλείψει την πολιτική κι απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, στην ενημέρωση και στον πανεπιστημιακό χώρο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα