Ο Θάνος Πλεύρης θα υπερασπιζόταν τον οδηγό του γερανού. Την ίδια ώρα η Υγεία χρειάζεται ασθενοφόρο

Ο Θάνος Πλεύρης θα υπερασπιζόταν τον οδηγό του γερανού. Την ίδια ώρα η Υγεία χρειάζεται ασθενοφόρο
Θάνος Πλεύρης ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

"Μια τέτοια υπόθεση θα την αναλάμβανα γιατί καταλαβαίνω τι αισθάνθηκε ο οδηγός" είπε ο κ. Πλεύρης, με την ιδιότητα του δικηγόρου, ενώ η υγεία στη χώρα, παραμένει στην "εντατική".

Ως δικηγόρος αστυνομικών στο πρόσφατο παρελθόν τοποθετήθηκε ο νυν υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, σχετικά με την επικίνδυνη οδήγηση χειριστή γερανού της ΕΛΑΣ την περασμένη Πέμπτη, που λίγο έλειψε να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό διαδηλωτή. Μιλώντας για το περιστατικό για το οποίο ξεκίνησε εισαγγελική διερεύνηση, ο υπουργός Υγείας με την ιδιότητα του συνηγόρου, δήλωσε στην εκπομπή “Παρεμβάσεις” πως ορθά εξετάζεται με ΕΔΕ το όλο περιστατικό για να “δούμε αν ο οδηγός λειτούργησε σωστά”.

Ωστόσο, παρότι θεωρεί την ΕΔΕ, “ορθή”, δεν δίστασε να αναφέρει πως θα αναλάμβανε με χαρά, την υπεράσπιση του οδηγού.

“Εγώ βλέπω μια εικόνα που αν ακινητοποιείτο το όχημα θα κινδύνευε άμεσα η σωματική ακεραιότητα του αστυνομικού”, είπε, για να συμπληρώσει: “Προφανώς δεν ξέρω τι λέει η εκπαίδευση, σε αυτούς τους όρους πήγαιναν να κλείσουν τον δρόμο με κάδους, θα έκαιγαν το όχημα και θα λίντσαραν τον αστυνομικό”. Και συνέχισε: “Αν δεν ήμουν υπουργός θα αναλάμβανα αυτή την υπόθεση ως δικηγόρος υπεράσπισης, γιατί καταλαβαίνω τι αισθάνθηκε ο οδηγός”.

Επανέλαβε δε, πως πρέπει η υπόθεση “να εξεταστεί βάσει της εκπαίδευσης, όμως αυτή τη στιγμή αν ο οδηγός ακινητοποιούνταν θα διέτρεχε κίνδυνο”.

Θα έλεγε κανείς πως από τα παραπάνω διατυπώνεται ένας… υπέρμετρος ζήλος εκ μέρους του υπ. Υγείας μιας και όπως παραδέχεται, δεν έχει γνώση της ειδικής εκπαίδευσης που (θα έπρεπε να) έχει ο εν λόγω αστυνομικός και της συμπεριφοράς που θα μπορούσε να είχε επιδείξει, και βάσει της οποίας θα κριθεί η συμπεριφορά απεμπλοκής του, από το περιστατικό.

Επιπρόσθετα, ο κ. Πλεύρης αφενός λέει πως “αποδέχεται” την ΕΔΕ, αφετέρου όμως την υποτιμά ευθέως μιας και σπεύδει να ταχθεί στην υπεράσπιση χωρίς να γνωρίζει το όποιο πόρισμά της, στη λογική που άλλωστε έχει πράξει και στο παρελθόν – μιας και έχει υπάρξει και συνήγορος υπεράσπισης των ενστόλων στην υπόθεση δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου. Ή αλλιώς, προσυπογράφει πως, πρακτικά, ελάχιστες ΕΔΕ καταλήγουν σε κάποιο αποτέλεσμα.

Ακόμη, ο κ. Πλεύρης δεν είπε ούτε λέξη για την απρόκλητη επίθεση ανδρών των ΜΑΤ εναντίον μπλοκ διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο πολιτών, αλλά ούτε και για το “ξήλωμα” του αρχηγού της ΕΛΑΣ.

Εν πάση περιπτώσει, αν “αισθάνθηκε την αγωνία του οδηγού” και θα ήθελε να αναλάβει μια πιθανή δικαστική του περιπέτεια, θα περιμέναμε από τον υπουργό να αισθανθεί με τον ίδιο τρόπο και την αγωνία ενός ασθενή που περιμένει επί μήνες να χειρουργηθεί, ή περνά τις νύχτες του σε ένα ράντζο νοσοκομείου. Διότι, τον ίδιο ζήλο και την ίδια σπουδή δεν φαίνεται να επιδεικνύει ο αρμόδιος υπουργός ως προς τα ζητήματα που άπτονται άμεσα του χαρτοφυλακίου του, τα οποία και αντιμετωπίζει με αοριστίες. Δηλαδή ως προς τα ζητήματα υγείας.

Παράλληλα με τις “προεκλογικής υφής” τοποθετήσεις Πλεύρη περί ΕΛΑΣ, στη δημοσιότητα ήρθε η είδηση περί τρωκτικών και άθλιας κατάστασης στο νοσοκομείο Ρόδου, αλλά και οι δηλώσεις του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ στο NEWS 24/7 πως δεν υπάρχει καμία κενή ΜΕΘ – παίδων στη Θεσσαλονίκη, παρά την ύφεση στις λοιμώξεις. Την ίδια ώρα επιβεβαιώνεται πως ολόκληρη η Θεσσαλονίκη έχει μόνο 2 πνευμονολογικές κλινικές στο Νοσοκομείο “Παπανικολάου”, κάτι που δημιουργεί προβλήματα και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τους ασθενείς.

Σε αυτά να προστεθεί η πρόσφατη ιδιωτικοποίηση του Ογκολογικού Κέντρου Παίδων που ο κ. Πλεύρης χαρακτήρισε ως “αναβάθμιση”, οι διακοπές ρεύματος στον “Ευαγγελισμό” εν ώρα εφημερίας, οι βάρδιες που δεν “βγαίνουν” και καταλήγουν σε παραιτήσεις ιατρών, αλλά και η εγκύκλιος της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας, Μίνας Γκάγκα, που ανοίγει την πόρτα στη μείωση των ΜΕΘ.

Να αναφέρουμε πως πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, κατήγγειλε εκ νέου την κυβέρνηση για την εγκατάλειψη του Εθνικού Συστήματος Υγείας με μια σειρά στοιχείων από νοσοκομεία στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκο, το 40% των χειρουργικών αιθουσών στα νοσοκομεία δεν λειτουργούν, καθώς επίσης δεν έχουν επικαιροποιηθεί οι λίστες των ασθενών, με αποτέλεσμα αρκετοί να περιμένουν ακόμη και δύο χρόνια ώστε να χειρουργηθούν.

Τα παραπάνω συνάδουν πλήρως βέβαια με το νεοφιλελεύθερο δόγμα της εν λόγω κυβέρνησης, η οποία παραμένει πιστή σε όσα είχε τάξει: Ιδιωτικοποιήσεις και αφήγημα περί “ασφάλειας και τάξης”. Πλήρης απαξίωση δηλαδή των ήδη προβληματικών, δημοσίων φορέων και ψευδεπίγραφη επιτήρηση, με ένταση της καταστολής σε πορείες και διαδηλώσεις, ακόμη κι αν έχει προηγηθεί μια υποκριτική “συγγνώμη” μετά από ένα τραγικό δυστύχημα σαν αυτό των Τεμπών.

Με αυτή τη λογική συντάσσεται απόλυτα και ο κ. Πλεύρης, η παράταξη του οποίου φρόντισε να “εξοπλίσει” το Κράτος με περισσότερους ενστόλους εν μέσω πανδημίας, αντί να θωρακίσει αποτελεσματικά και με μακροχρόνιο γνώμονα, την υγεία των πολιτών του. Αυτούς τους ενστόλους, θα υπερασπιζόταν και ο ίδιος με μεγάλη χαρά, μιας και αποτελούν και παγιωμένο, εκλογικό “κοινό”.

Δυστυχώς όμως, οι αρμόδιοι του περίφημου επιτελικού Κράτους, όχι μόνο αποτυγχάνουν να πείσουν πως έχουν την ελάχιστη θέληση ή ενσυναίσθηση για να ασχοληθούν με τις ανάγκες της Πολιτείας, αλλά αντιθέτως περιφέρουν με κάθε τρόπο περιχαρώς, σε κανάλια και εκπομπές, τις πραγματικές τους πολιτικές επιταγές που ακολουθούν πιστά τις “ανάγκες” του οικονομικών τους συμφερόντων. Και μόνο αυτών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα