ΣΥΡΙΖΑ, το πιο τυχερό κόμμα του κόσμου

Διαβάζεται σε 3'
ΣΥΡΙΖΑ, το πιο τυχερό κόμμα του κόσμου

Αν ευοδωθούν οι ελπίδες των οπαδών του Στ. Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει δύο «φαινόμενα της πολιτικής» διαδοχικά στην ηγεσία του. Στατιστική …καληνύχτα.

Ήδη από τις πρώτες ώρες της επικράτησης του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οπαδοί του άρχισαν να αποδίδουν στον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ιδιότητες που ακροβατούν ανάμεσα στην πολιτική και τον μύθο.

Ο ίδιος αποκάλεσε την έλευσή του «Φώς». Όμως οι αντιδράσεις στα πηγαδάκια έξω από την Κουμουνδούρου και στην συνέχεια στα social media επαύξησαν και «ανέβασαν level»: «Έχει άστρο», «θαύμα της  πολιτικής», «αλλάζει το πολιτικό σύστημα», «σεισμός», «νέα εποχή», «ιστορικός ηγέτης» και φυσικά «αυριανός πρωθυπουργός».

Στην παραζάλη φαίνεται να προσπεράστηκε ακόμη και το ότι οι επόμενες εκλογές είναι προγραμματισμένες για το 2027 μια είχαμε ακόμη και εκτιμήσεις πως ο Στέφανος Κασσελάκης θα ρίξει πρόωρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη ( και «πρίν τα Χριστούγεννα» έγραψε κάποιος). Ίσως αφού πρώτα εξαφανίσει το ΠΑΣΟΚ από τον πολιτικό χάρτη.

Όλα αυτά υπό τον «βομβαρδισμό» των εικόνων με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κινείται δίχως αστυνομική φύλαξη αλλά με την συνοδεία 10 και πλέον καμερών από 10 και πλέον κανάλια. Με τον διεθνή τύπο να κάνει αφιερώματα και τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων (πλην Κουτσούμπα) να κλείνουν τηλεφωνικά ραντεβού.

Είναι οφθαλμοφανές πώς ήδη υπάρχουν τα «οικοδομικά υλικά» αλλά και το γόνιμο έδαφος για να κατασκευαστεί ένα στέρεο σύστημα προσωπολατρίας. Όχι απλώς ανάλογο αλλά εντονότερο από αυτό που καλλιεργήθηκε για τον Αλέξη Τσίπρα. Αν και μάλλον λιγότερο αυθόρμητο. Όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν από επικοινωνία, στο συγκεκριμένο κοινό έχουν τεθεί ήδη ισχυρές βάσεις για να επέλθει και αυτή η διαδοχή. Εκτός από την τυπική που έγινε χθες στην συνάντηση Κασσελάκη – Τσίπρα στην Βουλη. Μάλιστα πολύ σύντομα.

Ποιος ξέρει; Μπορεί όλα όσα ελπίζουν αυτοί που ψήφισαν τον Στέφανο Κασσελάκη να επαληθευθούν! Πώς να είναι κανείς βέβαιος για το τι θα φέρει το μέλλον σε έναν κόσμο που – φαινομενικά – όλα αλλάζουν και κάθε δεδομένο ανατρέπεται (εντελώς τυχαία όμως ποτέ προς τα… αριστερά) . Πόσο μάλλον για οτιδήποτε σχετίζεται με την ελληνική πολιτική σκηνή.

Να είμαστε ξεκάθαροι όμως: Εφόσον αυτό συμβεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι το πιο τυχερό κόμμα του κόσμου. Θα έχει συντρίψει τους κανόνες της στατιστικής και γενικώς οτιδήποτε σχετίζεται με λογική ακολουθία.

Διότι -πώς να το κάνουμε- το να «κάτσουν στην σειρά» δύο αρχηγοί – πολιτικά φαινόμενα, που θα ανελιχτούν -κόντρα σε κάθε πρόβλεψη- σε νεαρή ηλικία και μετά θα οδηγήσουν στον εκλογικό θρίαμβο δεν έχει προηγούμενο. Όμως όλα μπορούν να συμβούν στην μαγική ζωή μας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα