Τι (παραπάνω) προσφέρει τελικά ένα ειδύλλιο σε ένα ριάλιτι;

Τι (παραπάνω) προσφέρει τελικά ένα ειδύλλιο σε ένα ριάλιτι;
Κωνσταντίνος Βασάλος glomex

Φημολογούμενες σχέσεις που τελειώνουν στην άκρη μιας παραλίας, πίσω από έναν μαγειρικό πάγκο ή στο τέλος μιας πασαρέλας και "φανταστικά ζευγάρια" που δεν ενδιαφέρουν κανέναν.

Στην ερώτηση πόσο ριάλιτι ακόμα αντέχει ένας μέσος τηλεθεατής η απάντηση έρχεται μάλλον αυτόματα και είναι “πολύ“.

Από τη φύση τους τα reality show προσφέρουν αυτό που λέει και το όνομά τους. Ιστορίες και σχέσεις μεταξύ καθημερινών ανθρώπων ή ενίοτε και διασήμων, οι οποίοι αγωνίζονται, μαγειρεύουν ή ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό με στόχο την κατάκτηση του τίτλου του επόμενου ή της επόμενης “κάτι” αλλά και ενός διόλου ευκαταφρόνητου χρηματικού ποσού με αρκετά μηδενικά.

Φυσικά, όταν λέμε σχέσεις δεν εννοούμε μόνο τις φιλικές ή τις επαγγελματικές που τυχόν μπορεί να προκύψουν στην πορεία ενός παίκτη που συμμετέχει σε ένα τηλεοπτικό show αλλά και τις προσωπικές, καθώς αρκετές φορές έχουμε παρακολουθήσει σε πανελλαδική εμβέλεια και μάλιστα εν τη γενέσει τους τρυφερά ειδύλλια, θυελλώδεις σχέσεις και φλογερούς έρωτες που κάποιες φορές τελειώνουν άδοξα και άλλες διατηρούνται από σεζόν σε σεζόν.

Το έχουμε δει να συμβαίνει πάμπολλες φορές και ήδη από τα πρώτα χρόνια παρουσίας των ελληνικών reality στην τηλεόραση με κάποια από τα ζευγάρια να γράφουν τη δική τους ιστορία. Ποιος θα ξεχάσει τον Κώστα Καραφώτη με τη Μάρω Λύτρα, τη Νάντια Ζαγκλή με τον Σελίμ, τον Γιώργο Λιανό με τη Νάνσυ Αλεξιάδη ή την Αγγελική Ηλιάδη με τον Γρηγόρη Αναστασιάδη;

Λογικό και επόμενο θα σκεφτεί κανείς. Από τη μία η πολύμηνη παραμονή σε συνθήκες εγκλεισμού και από την άλλη η επαφή με συγκεκριμένα άτομα για καιρό κάνει τους παίκτες να αφήνονται και να εκφράζουν τα συναισθήματά τους, επιτρέποντας στους τηλεθεατές να ρίξουν μια ματιά στην προσωπική ζωή των αγαπημένων “τηλεοπτικών ηρώων” τους.

Από τότε, έχουμε δει αμέτρητους παίκτες να έρχονται πιο κοντά, σε αρκετά μάλιστα reality, με πρόσφατο σχετικά παράδειγμα τη Μαρία Μπέη και τον Δημήτρη Μπέλλο του MasterChef, οι οποίοι εκτός του ότι γνωρίστηκαν και αγαπήθηκαν εντός παιχνιδιού, ένωσαν τις δυνάμεις τους και επαγγελματικά μετά από αυτό, ενώ στον τελευταίο κύκλο του reality μαγειρικής συναντήθηκαν ξανά… τηλεοπτικά, με τη νεαρή σεφ να αναδεικνύεται τελικά η μεγάλη νικήτρια.

Τα πρωτεία ωστόσο έχει το Survivor, ένα από τα πλέον “σκληρά” reality της ελληνικής τηλεόρασης, που οι παίκτες του πεινάνε, κρυώνουν, τρέχουν, ματώνουν αλλά και ερωτεύονται.

Ευρυδίκη Βαλαβάνη και Κωνσταντίνος Βασάλος, Μαριαλένα Ρουμελιώτη και Σάκης Κατσούλης, Βρισηίδα Ανδριώτου και Σπύρος Μαρτίκας, Μάριος Πρίαμος και Καρολίνα Καλύβα είναι μόνο μερικά από τα ζευγάρια που είδαμε τον έρωτά τους να γεννιέται στις αμμώδεις παραλίες του Survivor.

Και μπορεί το πρώτο να αποφάσισε να τραβήξει χωριστούς δρόμους, ωστόσο ο Κωνσταντίνος Βασάλος είδε το όνομά του να πρωταγωνιστεί και πάλι λίγες ημέρες μετά την αποχώρησή του από το reality επιβίωσης και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Τηλεοπτικά ρεπορτάζ, έντυπα και διαδικτυακά μέσα ανακοίνωναν το νέο ειδύλλιο του Κωνσταντίνου Βασάλου με τη “δημοσιογράφο που του έχει κλέψει την καρδιά“, με μοναδικά πειστήρια ένα σχόλιο που έκανε ο πρώην παίκτης σε ανάρτηση της δημοσιογράφου της παραγωγής, η οποία συνοδεύει τους παίκτες στο reality, αλλά και ένα “Α” που σχημάτιζε με τα δάχτυλά του μετά από κάθε του νίκη.

Ενοχλημένος ο παίκτης διέψευσε τις φήμες, αναφέροντας πως η νεαρή δημοσιογράφος του παιχνιδιού, που ονομάζεται Αντωνία, διατηρεί καλές σχέσεις μαζί του όπως και με όλους τους πρώην και νυν παίκτες του παιχνιδιού, ενώ το “Α” αυτό είναι το αρχικό του ονόματος της μητέρας του, Αλίκης.

Την ίδια στιγμή ο Μάριος Πρίαμος, ο οποίος αυτή τη σεζόν είδε την προσωπική του ζωή να παίζει σε Α’ προβολή και μάλιστα στην prime time ζώνη του ΣΚΑΪ, κυρίως μετά την είσοδο της πρώην συντρόφου του Ελευθερίας Ελευθερίου στο παιχνίδι, έκανε το “λάθος” να αφιερώσει μία νίκη του στο χθεσινό αγώνισμα στην Εμινέ, τη διευθύντρια παραγωγής του Survivor, η οποία είναι υπεύθυνη για τους παίκτες.

Το Twitter οργίασε, πολλοί απόρησαν ποια είναι η Εμινέ που “έχει κλέψει την καρδιά” του και ακόμα ένα γυναικείο πρόσωπο συνδέθηκε με τον Κύπριο καρδιοκατακτητή, μετά την Ελευθερία Ελευθερίου και την Καρολίνα Καλύβα.

Όσο και αν τα reality λειτουργούν για μεγάλη μερίδα του τηλεοπτικού κοινού σαν “σαπουνόπερες” που οι ήρωες τους ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν, μακριά από τη δύσκολη καθημερινότητα μας, κάνοντας απολύτως δελεαστικό το να μπορείς να ρίχνεις “κλεφτές ματιές” στις ζωές τους, ένα παραπάνω ειδύλλιο είναι μάλλον αχρείαστο, ειδικά όταν δεν ευσταθεί.

Η παραμονή των παικτών σε τέτοιου είδους τηλεοπτικά προϊόντα και για τόσους μήνες αν μη τι άλλο τους κάνει να δένονται με άτομα της παραγωγής και να δημιουργούν στενές φιλίες, καθώς μην ξεχνάμε πως είναι οι μοναδικοί άνθρωποι τους οποίους βλέπουν καθημερινά και βασίζονται πάνω τους για ό,τι χρειαστούν. Από πότε, λοιπόν, η αφιέρωση ενός παίκτη σημαίνει αυτομάτως και ειδύλλιο; Πότε θα “σβήσει” αυτή η δίψα για ίντριγκες, ειδύλλια και ερωτικά τρίγωνα;

Και αν το “Α” του Βασάλου ή η κίνηση του Μάριου να γράψει στην άμμο το όνομα της “Εμινέ” έφερε ή θα φέρει λίγα ακόμα νούμερα τηλεθέασης στα επόμενα επεισόδια, θα είχε αρκετό ενδιαφέρον να δούμε τι θα γινόταν αν κάποιος παίκτης έγραφε στην παραλία “HELP” ως… γνήσιος Survivor.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα