Μηχανή του Χρόνου: Η μεγαλύτερη κατά συρροή δολοφόνος της Βρετανίας. “Εξαφάνισε” 400 μωρά ανύπαντρων γυναικών

Μηχανή του Χρόνου: Η μεγαλύτερη κατά συρροή δολοφόνος της Βρετανίας. “Εξαφάνισε” 400 μωρά ανύπαντρων γυναικών

Η αδίστακτη Amelia Elizabeth Dyer που μετά την εκτέλεσή της, άλλαξαν οι νόμοι περί υιοθεσίας (Pic)

Η Amelia Elizabeth Dyer (1837-1896) θεωρείται η μεγαλύτερη κατά συρροή δολοφόνος στην Αγγλία και σίγουρα καταλαμβάνει μία από τις πρώτες θέσεις στη μακάβρια λίστα των στυγερών δολοφόνων με 400 δολοφονίες βρεφών. Δεν επρόκειτο για μία γυναίκα χαμηλού μορφωτικού επιπέδου από τα φτωχά στρώματα του πληθυσμού. Το αντίθετο. Γεννήθηκε σε μια πολυμελή και ευκατάστατη οικογένεια ενός υποδηματοποιού στο Μπρίστολ της Αγγλίας κι ενώ η ζωή της δεν διέφερε από εκείνη των περισσότερων παιδιών, ένα γεγονός ήρθε να την αναστατώσει. Η μητέρα της αρρώστησε ψυχικά αφού χτυπήθηκε από τύφο. Η Αμέλια έπρεπε να φροντίσει την μητέρα της ως και το θάνατό της με αποτέλεσμα -όπως αποδείχτηκε αργότερα- να επηρεαστεί και η δική της ψυχική της υγεία.

«Εξαφάνιζε» τα μωρά ανύπαντρων γυναικών

Μετά τον γάμο της εκπαιδεύτηκε ως τροφός και άρχισε σταδιακά να εμπλέκεται ενεργά σε υποθέσεις υιοθεσίων κυρίως ανύπαντρων γυναικών που έδιναν τα μωρά τους για υιοθεσία. Η Αμέλια κατάλαβε ότι αυτή θα ήταν μία κερδοφόρα επιχείρηση, με την προϋπόθεση ότι θα ξεφορτωνόταν τα βρέφη. Διαφήμιζε πως αναλάμβανε την φροντίδα των βρεφών με αντάλλαγμα μία εφάπαξ αμοιβή και ρουχισμό για το παιδί.

Στις συναντήσεις που είχε με μελλοντικούς πελάτες τους διαβεβαίωνε ότι ήταν μια αξιοσέβαστη παντρεμένη κυρία και ότι το παιδί θα εξασφάλιζε ένα ασφαλές και τρυφερό οικογενειακό περιβάλλον. Όμως, αυτή στη συνέχεια σκότωνε τα παιδιά για να καρπώνεται εξολοκλήρου την αμοιβή.

Η πρώτη καταγγελία και η ποινή «χάδι»

Το 1879, όταν κάποιος γιατρός την κατήγγειλε επειδή την υποπτεύθηκε για τον μεγάλο αριθμό πιστοποιητικών θανάτου βρεφών που είχε, συνελήφθη και αντί να καταδικαστεί για δολοφονίες, η ποινή της ήταν μόνο έξι μήνες φυλάκιση για παραμέληση παιδιών. Μετά τη δικαστική της περιπέτεια η ψυχική της υγεία επιδεινώθηκε. Επέστρεψε στην εργασία της, αλλά επειδή αντιλήφθηκε ότι τα πιστοποιητικά των γιατρών έβαζαν σε υποψίες την αστυνομία, αποφάσισε να εξαφανίζει τις σορούς των βρεφών και κάθε ίχνος τους μόνη της. Άρχισε να μετακινείται σε διάφορες πόλεις και να χρησιμοποιεί πολλά ψευδώνυμα ώστε η αστυνομία να χάνει τα ίχνη της.

Στραγγάλιζε τα μωρά με μια κορδέλα στον λαιμό

Το 1896, μια μπαργούμαν, η 25χρονη Εβελίνα Μάρμον, έψαχνε θετή οικογένεια για την εκτός γάμου κορούλα της.

Έβαλε αγγελία ζητώντας μια αξιοσέβαστη κυρία να την υιοθετήσει για ένα διάστημα εώς ότου η ίδια θα ήταν σε θέση να την αναλάβει πάλι. Η Αμέλια ήρθε σε επικοινωνία μαζί της. Έπεισε την απελπισμένη μητέρα για τις καλές της προθέσεις. Η Εβελίνα πρότεινε να της δίνει ένα καλό εβδομαδιαίο ποσό για την φροντίδα του βρέφους, αλλά η Αμέλια επέμενε στην εφάπαξ αμοιβή. Η Εβελίνα συμφώνησε με βαριά καρδιά και της παρέδωσε το μωρό της. Η Αμέλια δολοφόνησε αμέσως το βρέφος. Το στραγγάλισε με μια άσπρη κορδέλα στο λαιμό, μέθοδο που εφάρμοζε σε όλες τις δολοφονίες. Αργότερα ομολόγησε στην ανακρίσεις ότι την ευχαριστούσε το θέαμα να τα βλέπει να σπαρταρούν και τη στενοχωρούσε που δεν κρατούσε πολύ αυτό το θέαμα.

Το μυστικό του Τάμεση

Ακολούθησε ένα άλλο αγοράκι 13 μηνών. Οι σοροί των δύο παιδιών τοποθετήθηκαν μαζί σε μια σακούλα για χαλιά μαζί με τούβλα για να έχουν βάρος και τα πέταξε στον Τάμεση, όπου συνήθιζε να εξαφανίζει πολλά από τα αθώα θύματά της. Όταν αργότερα εντοπίστηκε μία τέτοια σακούλα στην οποία δεν είχε βάλει τούβλα και ανέβηκε με τον καιρό στην επιφάνεια του ποταμού, είχε πάνω το όνομα της Αμέλια. Παρά την φθορά που είχε υποστεί και τα λιγοστά μέσα της εποχής, χάρη στην επιμονή του διοικητή της Αστυνομίας, κατάφεραν να διακρίνουν το όνομα. Με μεθοδική έρευνα και μετά από στενή παρακολούθηση, η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι της όπου βρήκαν πλήθος αποδεικτικών στοιχείων.

Η σύλληψη

Η Αμέλια ετοιμαζόταν πάλι να μετακομίσει, αλλά δεν πρόλαβε. Συνελήφθη για ανθρωποκτονία και μαζί της ο γαμπρός της ως συνεργός. Οι έρευνες στον Τάμεση έφεραν στην επιφάνεια άλλα έξι πτώματα μεταξύ των οποίων η κόρη της Εβελίνα η οποία και αναγνώρισε το μωρό της και το αγοράκι 13 μηνών με το οποίο βρισκόταν στην ίδια σακούλα. Όλα τα βρέφη βρέθηκαν στραγγαλισμένα με τις άσπρες κορδέλες στο λαιμό, σήμα κατατεθέν της Αμέλια. Η Αμέλια καταδικάστηκε σε θάνατο δια απαγχονισμού στις 10 Ιουνίου 1896. Έκτοτε οι νόμοι υιοθεσίας έγιναν πιο αυστηροί και δόθηκε άδεια στην αστυνομία να εισβάλει και να διενεργεί έρευνες απροειδοποίητα σε θετούς γονείς. Επειδή η Αμέλια δρούσε την εποχή που ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης σκότωνε τα θύματά του, πολλοί μεταξύ των οποίων και ο συγγραφέας Γουίλιαμ Στιούαρτ πίστεψαν ότι ο Τζακ και η Αμέλια ήταν το ίδιο πρόσωπο. Όμως, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Διαβάστε ακόμα στη mixanitouxronou.gr

Πότε η Αθήνα έμοιαζε με αφρικανικό χωριό;

Ο άγνωστος συνεργάτης του Στηβ Τζομπς που έσπαγε πλάκα και κωδικούς

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα