Μηχανή του Χρόνου: Ο Τυραννόσαυρος του Τζουράσικ Παρκ ‘καταβρόχθισε’ τεχνικό στα γυρίσματα

Μηχανή του Χρόνου: Ο Τυραννόσαυρος του Τζουράσικ Παρκ ‘καταβρόχθισε’ τεχνικό στα γυρίσματα

Μία άγνωστη ιστορία από τα παρασκήνια της ταινίας, που έσπασε τα ταμεία. Ο Τυραννόσαυρος Ρεξ δεν ήταν αποτέλεσμα εφέ, αλλά κατασκευή και ο φόβος και τρόμος των τεχνικών (Vids)

Από τη Μηχανή του Χρόνου:

Το «Τζουράσικ Παρκ» έκοψε πιο πολλά εισιτήρια από κάθε άλλη ταινία μεταξύ της περιόδους 1993-1997. Ήταν μία ταινία σταθμός για τον κινηματογράφο, λόγω των τρομερών εφέ, αλλά και των απίστευτων μηχανικών δεινοσαύρων που έφτιαξαν οι τεχνικοί.

Η υπόθεση της ταινίας ήταν η εξής:

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Τζον Χάμοντ έχει δημιουργήσει ένα ζωολογικό πάρκο μόνο με δεινοσαύρους, τους οποίους είχε βρει τρόπο να τους επαναφέρει στη ζωή με τη βοήθεια του DNA. Αν και είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας, μία διακοπή ρεύματος τα απενεργοποίησε, με αποτέλεσμα οι δεινόσαυροι να αφεθούν ελεύθεροι.

Ο πραγματικός «πρωταγωνιστής» της ταινίας δεν είναι κάποιος ηθοποιός, αλλά ο Τυραννόσαυρος Ρεξ, ο δεινόσαυρος που τρομοκράτησε εκατομμύρια θεατές. Ο Τ-Ρεξ, όπως έγινε γνωστός, δεν ήταν αποτέλεσμα ειδικών εφέ, αλλά μία τεράστια, μηχανοκίνητη κατασκευή, που ζύγιζε 4 τόνους. Ο δεινόσαυρος έγινε ο φόβος και ο τρόμος των θεατών, αλλά και ο εφιάλτης των τεχνικών.

Ο Τυραννόσαυρος καταβρόχθισε έναν τεχνικό

Ο σιδερένιος σκελετός καλύφθηκε από λάστιχο, το οποίο σχημάτισε το σώμα του δεινόσαυρου. Κάποια σημεία ήταν εύκολο να κολλήσουν, αλλά ορισμένα απαιτούσαν από τους τεχνικούς να κάνουν ακροβατικά.

Συγκεκριμένα, για να κολλήσουν το πλαστικό που κάλυπτε την κοιλιά του, έπρεπε να μπουν μέσα στον δεινόσαυρο και να εργαστούν από αυτή την άβολη θέση. Για να το καταφέρουν, έπρεπε να ενεργοποιήσουν το τεράστιο ρομπότ, έτσι ώστε το στόμα του να μείνει ανοιχτό και από εκεί να μπει ο τεχνικός. Ήταν μία δύσκολη δουλειά, η οποία αποδείχτηκε και φοβερά επικίνδυνη.

 

Στο στόμα του δεινόσαυρου μπήκε ο τεχνικός Άλαν Σκοτ. Πριν «βουτήξει», έδωσε εντολή να μην κλείσει κανείς το ρεύμα και να προσέχουν όλοι να μην μπερδευτούν με τα καλώδια,γιατί αν κοβόταν το ρεύμα, το στόμα θα έκλεινε και τα σίδερα θα τον έλιωναν.

Είχε περάσει μία ώρα στο εσωτερικό του δεινόσαυρου, κολλώντας τα τοιχώματα της κοιλιάς του, όταν άλλη μία διακοπή ρεύματος έφερε την καταστροφή, όπως και στην ταινία. Τα φώτα έσβησαν και τα τεράστια σαγόνια του τυρανόσαυρου άρχισαν να κλείνουν. Από κάπου ακούστηκε μία κραυγή: «Κάποιος είναι μέσα στον Τ-Ρεξ».

«Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν όλα τα σίδερα που έπεφταν το ένα πάνω στο άλλο, με μένα στη μέση. Κόλλησα τα χέρια και τα πόδια μου μπροστά στο στήθος μου και τυλίχτηκα σε μια μπάλα. Έμεινα έτσι, ελπίζοντας ότι δεν θα με λιώσουν τα σίδερα».

Ευτυχώς για τον Σκοτ, στο σημείο που βρισκόταν είχε δημιουργηθεί ένα κενό και έμεινε χωμένος εκεί, αποφεύγοντας τα δόντια του δεινόσαυρου. Τελικά, οι υπόλοιποι τεχνικοί άνοιξαν το στόμα χειροκίνητα και ο Σκοτ κατάφερε να βγει. Η περιπέτεια άξιζε τον κόπο. Ο Τυρανόσαυρος, ήταν το μεγαλύτερο ρομπότ που είχε κατασκευαστεί μέχρι τότε για τις ανάγκες μια ταινίας και σίγουρα έμεινε αξέχαστος.

 

Διαβάστε ακόμη στη Μηχανή του Χρόνου:

Η κοιμωμένη του Χαλεπά, οι τάφοι των Κολοκοτρώνη, Ανδρούτσου και Σλήμαν, δίπλα στου Μητροπάνου και του Διονυσίου. Μαυσωλεία, άγγελοι, σφίγγες και λιοντάρια. Τα εντυπωσιακά μνήματα του Α’ νεκροταφείου

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία της Aκρόπολης μετά την τουρκοκρατία. Τα σχέδια για την ανοικοδόμηση της κατεστραμμένης Αθήνας και οι αντιδράσεις των οικοπεδούχων. Πού ήταν το απομονωμένο σπίτι που εντυπωσίασε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα