Μηχανή του Χρόνου: Πώς αποκαλύφθηκε η ιστορία της Ελένης από το Κωσταλέξι

Μηχανή του Χρόνου: Πώς αποκαλύφθηκε η ιστορία της Ελένης από το Κωσταλέξι

Η γυναίκα που βρέθηκε κλειδωμένη μετά από πολλά χρόνια στο ισόγειο του σπιτιού της, γυμνή, βρώμικη και αδυνατισμένη. Το όνομά της έγινε συνώνυμο με την κακοποίηση (βίντεο)

Από τη mixanitouxronou.gr: 6 Νοεμβρίου 1978. Μία οικογενειακή τραγωδία αποκαλύπτεται λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λαμία. Μία 47χρονη γυναίκα βρίσκεται κλειδωμένη μέσα σε άθλιες συνθήκες στο ισόγειο ενός διώροφου σπιτιού στο χωριό Κωσταλέξι.

H Ελένη, όπως ήταν τα όνομα της, βρέθηκε από την αστυνομία γυμνή, βρώμικη, εξαιρετικά αδυνατισμένη και φοβισμένη.

Η υπόθεση πήρε τεράστιες διαστάσεις για την εποχή με αποκορύφωμα τη σύλληψη και την προφυλάκιση των αδελφών της και τη μεταφορά της Ελένης στο νοσοκομείο.

Δείτε τη συγκλονιστική ιστορία που απασχόλησε για πολλές δεκαετίες την ελληνική κοινή γνώμη στο βίντεο της «Μηχανής του Χρόνου»…

Διαβάστε ακόμα στη Μηχανή του Χρόνου:

Αυτό είναι το playlist με τα ελληνικά τραγούδια που ζήτησε να πάρει μαζί της στην Αμερική η Τζάκι Κέννεντυ. Τα άκουσε σε εκπομπή της ελληνικής ραδιοφωνίας όταν βρισκόταν στη Μύκονο και ζήτησε αμέσως τη μαγνητοταινία

Οι εμπρησμοί στα καταστήματα «Μινιόν» και «Κατράντζος» που έδωσαν τέλος στη χρυσή εποχή του αθηναϊκού εμπορίου. Την ευθύνη ανέλαβαν τρομοκράτες και η υπόθεση παρέμεινε ανεξιχνίαστη (βίντεο)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα