Μηχανή του Χρόνου: Τσαρλς Μπουκόφσκι. Ο πατέρας του τον έδερνε με τον ιμάντα που τροχίζουν ξυράφια

Μηχανή του Χρόνου: Τσαρλς Μπουκόφσκι. Ο πατέρας του τον έδερνε με τον ιμάντα που τροχίζουν ξυράφια

Η συγκλονιστική ιστορία του Τσάρλς Μπουκόσφκι, όπως την ερεύνησε το FBI από το 1968. Οι συγκλονιστικές αλήθειες για τη ζωή του και γιατί σιχαινόταν τον Μίκυ Μάους

Το 1968 το FBI άρχισε να ερευνά τη ζωή του Μπουκόφσκι, εξαιτίας της «ανήθικης» στήλης που έγραφε για το περιθωριακό περιοδικό «Open City», με τίτλο «Σημειώσεις ενός Πορνόγερου». Οι πράκτορες ανακάλυψαν ότι είχε συλληφθεί τρεις φορές γιατί ήταν μεθυσμένος και διατάρασσε την κοινή ησυχία, ότι ψυχίατρος του στρατού τον έκρινε ακατάλληλο να υπηρετήσει και ότι παντρεύτηκε το 1952, δηλαδή έξι χρόνια πριν τον υποτιθέμενο πρώτο γάμο του. Η γυναίκα ήταν η Τζέιν Κούνι Μπέικερ, η πρώτη μεγάλη αγάπη του συγγραφέα.

Γνωρίστηκαν όταν η Τζέιν ήταν 35 χρονών κι ο Μπουκόφσκι ένας άσημος 25χρονος. Τα λόγια που χρησιμοποίησε ο Μπουκόφσκι για να την περιγράψει ήταν τα εξής: «Έχει χοντρό πισινό, ό,τι πρέπει για να σε ζεσταίνει το χειμώνα. Ωραία πόδια, ήξερε πώς να τα σταυρώνει». Όπως όλες οι σχέσεις του συγγραφέα, ήταν «ένας πόλεμος που δεν τελείωνε ποτέ». Καβγάδιζαν συνεχώς, αντάλλαζαν προσβολές και χώριζαν κάθε λίγους μήνες. Η Τζέιν εξαφανιζόταν και επέστρεφε, όταν της τέλειωναν τα χρήματα ή της έκαναν έξωση. Δεν είναι γνωστό πότε και αν πήραν διαζύγιο, αλλά η Τζέιν εμφανιζόταν συχνά στα έργα του. Πέθανε το 1962 από έλκος στο στομάχι.

 

Ο πρώτος γάμος του ήταν και το μοναδικό άγνωστο στοιχείο της ζωής του, που κατάφερε να ξεσκεπάσει ο οργανισμός. Ο φάκελος του ξεπερνούσε τις 100 σελίδες, αλλά δεν ανέφερε τίποτα που δεν είχε ήδη παραδεχτεί δημοσίως ο συγγραφέας.

Το 1958 παντρεύτηκε τη Μπάρμπαρα Φράι, μετά από «κορτάρισμα δ’ αλληλογραφίας». Η Μπάρμπαρα δημοσίευε ποιήματά του σε ένα μικρό περιοδικό στο Τέξας και είχε γεννηθεί με αναπηρία στο λαιμό, που δεν της επέτρεπε να γυρίσει το κεφάλι της δεξιά κι αριστερά. Ταίριαζε με τον Μπουκόφσκι, που έλεγε: «Το πρόσωπό μου μοιάζει με ξεσκισμένο λιοντάρι. Είμαστε και οι δύο πληγωμένα λιοντάρια». Χώρισαν μετά από 2 χρόνια.

Μέχρι τον επόμενο και τελευταίο γάμο του, με την Λίντα Λι Μπέιγκλ, μεσολάβησαν 26 χρόνια “άσωτης” ζωής. Η καριέρα τους απογειώθηκε, ο κόσμος τον λάτρευε ή λάτρευε να τον μισεί και ο Μπουκόφσκι έγραφε, έπινε και διασκέδαζε με αμέτρητες θαυμάστριες. To 1964 γεννήθηκε η κόρη του, Μαρίνα. Μητέρα της ήταν η Φράνσις Σμιθ, με την οποία διατηρούσε σταθερό δεσμό ο Μπουκόσφκι. Της έκανε πρόταση γάμου, αλλά η Φράνσις αρνήθηκε. Δεν έμειναν μαζί για πολύ καιρό, αλλά ο συγγραφέας διατήρησε στενή σχέση με την κόρη του.

Όταν παντρεύτηκε τη Λίντα Λι το 1985, ο Μπουκόφσκι ήταν 65 χρονών και είχε αρχίσει να αποζητά μία πιο ήρεμη ζωή, που του προσέφερε η νέα του σύζυγος. Η Λίντα είχε ένα εστιατόριο με βιολογικά προϊόντα και πρόσεχε πολύ τη διατροφή της. Ο Μπουκόφσκι συνήθιζε να λέει ότι τα φαγητά της Λίντα του έδωσαν 10 παραπάνω χρόνια ζωής. Δυστυχώς δεν μπόρεσαν να αποτρέψουν το κακό. Ο Μπουκόφσκι πέθανε το 1994, από λευχαιμία και Λίντα ήταν δίπλα του μέχρι το τέλος.

 

Η “Απο-Ντισνεοποίηση” του κόσμου

Αντιπαθούσε τα κλισέ, τις τυπικότητες, τον «καθωσπρεπισμό» και τον Μίκι Μάους. Ειδικά τον Μίκι Μάους. Απεχθανόταν το γεγονός ότι ένα ποντίκι με 4 δάχτυλα ασκούσε τόσο μεγάλη επιρροή στον κόσμο. Ο εκδότης του περιοδικού ποίησης «New York Quarterly», Γουίλιαμ Πάκαρντ, περιέγραψε το έργο του Μπουκόφσκι ως την «από-ντισνεοποίηση του κόσμου». Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ περιέβαλε τα πάντα με γλυκύτητα και παιδική αθωότητα και ο Μπουκόφσκι έσκιζε το περιτύλιγμα.Γεννήθηκε στις 16 Αυγούστου του 1920, στη Γερμανία και μετακόμισε στην Αμερική τρία χρόνια μετά. Περιέγραφε την παιδική του ηλικία ως την «απόλυτη κόλαση». Ο πατέρας του τον έδερνε με τον ιμάντα που τροχίζουν οι κουρείς τα ξυράφια, 3 φορές την εβδομάδα, για 5 χρόνια. Ο Μπουκόφσκι υποστήριζε ότι όφειλε το συγγραφικό του ταλέντο στις «τρυφερές» στιγμές που περνούσε με τον πατέρα του: «Τόσο ξύλο διώχνει όλη την υποκρισία από μέσα σου. Έτσι έμαθα να γράφω. Απ’ τον αναίτιο πόνο».

Διαβάστε ακόμα στη Μηχανή του Χρόνου:

* Η Ελλάδα πτωχεύει και ο Παλαμάς γράφει πικραμένος στην θεά Αθηνά : «χαμένη κλαῖς τὴν ἱερή σου πόλη»

* Ο ερωτισμός στις παλιές διαφημίσεις. Από το «μάμυ μπλου» και την Αμάντα Λήρ στην θεία Όλγα που είχε την καλύτερη μπουγάδα

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα