Qatargate: Στο μικροσκόπιο η βίλα που σκόπευε να χτίσει η Εύα Καϊλή με τον Τζιόρτζι στην Πάρο

Qatargate: Στο μικροσκόπιο η βίλα που σκόπευε να χτίσει η Εύα Καϊλή με τον Τζιόρτζι στην Πάρο
papadakispress

Ιταλικό δημοσίευμα εστιάζει στην αγορά οικοπέδου και την επένδυση αξίας περίπου 300.000 ευρώ από την Εύα Καϊλή και τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι στο νησί της Πάρου.

Στην αγορά οικοπέδου από την Εύα Καϊλή και τον Φραντσέσκο Τζιόρτζι με σκοπό να χτίσουν μία πολυτελή βίλα έναντι 300.000 ευρώ εστιάζει με σημερινό αποκαλυπτικό της δημοσίευμα η “Corriere della Serra”.

Το ιταλικό Μέσο υπενθυμίζει πως η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα που εμπλέκονται στο Qatargate για “διαφθορά και ξέπλυμα μαύρου χρήματος με χρήματα από το Μαρόκο και το Κατάρ”, λίγα 24ωρα πριν την προγραμματισμένη απολογία της για ενδεχόμενο εμπλοκή της στο σκάνδαλο.

Το δημοσίευμα της Corriere della Serra επικεντρώνεται στην αγορά του οικοπέδου στην Πάρο που έκανε το ζευγάρι σε μία επένδυση που φέρεται να άγγιζε το ποσό των 300.000 ευρώ, προκειμένου “να χτίσουν πολυτελή βίλα με πισίνα”.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η αγορά αυτή έχει μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τονίζοντας: Στις 7 Δεκεμβρίου, δύο ημέρες, πριν από την επιχείρηση που οδήγησε σε συλλήψεις για το Qatargate, η Eurojust ζήτησε από Ιταλούς εισαγγελείς να διερευνήσουν την αγορά ενός διαμερίσματος στην πόλη Τσερβίνια για την οποία υπήρχαν υποψίες ότι αγοράστηκε με χρήματα από δωροδοκία. Μια κλασσική επιχείρηση ανακύκλωσης που θα μπορούσε να κρύβεται πίσω από την επένδυση που έκαναν Καϊλή και Τζιόρτζι για να χτίσουν μια βίλα στο πανέμορφο νησί της Πάρου“.

Και προσθέτει:Έρευνες περιουσιακών στοιχείων βρίσκονται σε εξέλιξη και στην Ελλάδα για την Καϊλή και την οικογένειά της, πάντα στο κυνήγι χρημάτων παράνομης προέλευσης που μπορεί να επαναχρησιμοποιήθηκαν”.

Παράλληλα επισημαίνει ότι στο στόχαστρο των ερευνών βρίσκονται και άτομα που είχαν σχέσεις με τους υπόπτους όπως ο ευρωβουλευτής Αντρέα Κοζολίνο ή ο πρέσβης του Μαρόκου στην Πολωνία, Αμπντεραχίμ Ατμούν. “Η σύζυγος του Παντζέρι έχει καταγραφεί να αναφέρεται στο όνομα του Ατμούν”, γράφει το ιταλικό Μέσο.

Η ιταλική έρευνα για πιθανό ξέπλυμα χρήματος αφορά ένα σπίτι που αγοράστηκε τον περασμένο Απρίλιο στην Τσερβίνια από τον Νικολό Φίγκα-Ταλαμάνκα, το τέταρτο πρόσωπο που συνελήφθη από τις βελγικές αρχές. Πρόκειται για ένα διαμέρισμα με πέντε δωμάτια, εμβαδού 90τ.μ. που αγοράστηκε στις 29 Απριλίου για 215.000 ευρώ από την βελγική εταιρεία Nakazσ στην οποία ο Ταλαμάνκα ήταν διευθυντής. Το ακίνητο αυτό θα μπορούσε να κατασχεθεί με αίτηση του εισαγγελέα με την κατηγορία ότι τα χρήματα προήλθαν από την ΜΚΟ Fight Impunity του Παντζέρι ή από απευθείας χρηματοδότηση του Κατάρ ή του Μαρόκου”, αναφέρει το δημοσίευμα.

Εύα Καϊλή: Τα “αγκάθια” στην απολογία της

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, στις 22 Δεκεμβρίου η Εύα Καϊλή θα προσπαθήσει να διαχωρίσει τη θέση της από τους υπόλοιπους κατηγορουμένους για το σκάνδαλο QatarGate λέγοντας ότι ο Παντσέρι προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τη βουλευτική της ασυλία.

Ο σύντροφός της Φρανσέσκο Τζιόρτζι επί δέκα ώρες κατέθετε ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου δείχνοντας ως εγκέφαλο τον πρώην ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και επιμένοντας ότι η Εύα Καϊλή δεν γνώριζε τίποτα για την δράση του κυκλώματος και για τα χρήματα που βρέθηκαν.

Πρόλα αυτά, η Ελληνίδα πρώην αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου θα πρέπει να απαντήσει στο γιατί όταν έμαθε ότι υπάρχουν βαλίτσες με χρήματα στο σπίτι της ειδοποίησε τον πατέρα της και όχι τις Αρχές, γιατί ζήτησε από τον πατέρα της να παραδώσει τα χρήματα στον Παντσέρι και όχι στη βελγική αστυνομία καθώς επίσης και το πώς βρέθηκαν στη βαλίτσα με τα χρήματα τα αντικείμενα που αφορούν στη δύο ετών κόρη της.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα