Αίθριος καιρός και υψηλές θερμοκρασίες τα Χριστούγεννα

Αίθριος καιρός και υψηλές θερμοκρασίες τα Χριστούγεννα
Στιγμιότυπο από την πλατεία Συντάγματος την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2020. (EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ) Eurokinissi

Λίγες βροχές κυρίως στα δυτικά και νοτιοδυτικοί 5-6 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά όπου θα βρέχει τοπικά και με ομίχλες το πρωί στα ηπειρωτικά

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κατά 5 περίπου βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή

  • Οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ στα πελάγη με ενίσχυση αργότερα

 

Τα Χριστούγεννα στα δυτικά, τα νότια, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες και την Κρήτη τους 20 βαθμούς και στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις

 

Στην Αττική προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις

 

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις ενώ η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους θα είναι περιορισμένη και το πρωί θα σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ: Στις 25/12/1899 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις στα πεδινά της βόρειας και κεντρικής χώρας αλλά και σε πεδινές περιοχές της Στερεάς και Πελ/νήσου. Το 1986 σημειώθηκαν ισχυρές χιονοπτώσεις στην Ήπειρο, τη Δυτ. Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, με -18°C ελάχιστη θερμοκρασία στη Φλώρινα. Το 1990 είχαμε πυκνές χιονοπτώσεις και αποκλεισμένα χωριά στην Μακεδονία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα