Έως 42 βαθμούς η θερμοκρασία την Τετάρτη – Αστάθεια το μεσημέρι στα ηπειρωτικά

Έως 42 βαθμούς η θερμοκρασία την Τετάρτη – Αστάθεια το μεσημέρι στα ηπειρωτικά
Στιγμιότυπα ζέστης από το κέντρο της Αθήνας Eurokinissi

Μελτέμι στο Αιγαίο, μόνο στα νότια 6 με 7 μποφόρ. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Ο καιρός με μια ματιά

  • Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα πάνω από τα κανονικά για την εποχή και τοπικά θα φτάσει τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.
  • Σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά και αστάθεια στα ορεινά
  • Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Ιόνιο τα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο τα 4-6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά τα 6-7 μποφόρ

Για σήμερα Τετάρτη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και στα ορεινά θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5, στο Αιγαίο 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φθάσει στα ηπειρωτικά κατά τόπους τους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά τους 34 με 36 και στη Κρήτη τοπικά τους 38 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Αττική

Στην Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και τοπικά βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο Κάβο Ντόρο 4-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου ενώ στα παραθαλάσσια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός, αλλά γρήγορα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα γύρω ορεινά. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το απόγευμα νότιοι 3 με 4 μποφόρ που το βράδυ θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

  • Στις 11/8/2002 είχαμε 42°C μέγιστη θερμοκρασία στο Ηράκλειο Κρήτης.
  • Το 2012 ήταν μια μέρα με τοπικά έντονη αστάθεια και δημιουργήθηκαν 3 υδροσίφωνες στη Χιλιαδού Ευβοίας.

Τα άρθρα για την πρόγνωση του καιρού στο NEWS 24/7 επιμελείται ο Θοδωρής Κολυδάς, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου ΕΜΥ. Αναλυτικές και έγκυρες προβλέψεις για τον καιρό στην Αθήνα & σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα με την αξιοπιστία του Θοδωρή Κολυδά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα