Έρχεται κακοκαιρία από το απόγευμα της Πέμπτης

Έρχεται κακοκαιρία από το απόγευμα της Πέμπτης
Σύννεφα καταιγίδας πάνω από την πόλη των Τρικάλων κατά το πέρασμα της κακοκαιρίας "Θάλεια". (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) Eurokinissi

Τα πολύ έντονα φαινόμενα θα εμφανιστούν αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και την Παρασκευή θα επηρεάσουν τα κεντρικά και νότια. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

  • Επιδείνωση του καιρού στη δυτική Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα που θα είναι ισχυρές στο νότιο Ιόνιο και τη Δυτική κυρίως Πελοπόννησο
  • Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση
  • Οι άνεμοι θα έχουν μέγιστη ένταση στο Αιγαίο τα 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 7 με 8 μποφόρ με τάση ενίσχυσης τη νύχτα

Την Πέμπτη προβλέπονται βροχές κυρίως στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο (από τη Λευκάδα και νοτιότερα) και την Πελοπόννησο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα και από τα νότια σε νότιους νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και θα έχει μέγιστη τιμή στα βόρεια τους 28 με 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 31 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες τους 28 , στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Νότια Κρήτη τους 31 βαθμούς Κελσίου .

Στην Αττική σποραδικές βροχές που τη νύχτα θα ενταθούν

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές, οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ, που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που αργότερα θα αυξηθούν

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν .Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα