Η κακοκαιρία περνά ανατολικά – Έρχεται βροχερό Σαββατοκύριακο

Η κακοκαιρία περνά ανατολικά – Έρχεται βροχερό Σαββατοκύριακο
Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Θα συνεχιστεί ο βροχερός καιρός με τοπικά έντονα φαινόμενα. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά.

Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό

• Θα συνεχιστεί ο βροχερός καιρός με τοπικά έντονα φαινόμενα ως το τέλος της εβδομάδος

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα κοντά στα κανονικά για την εποχή λόγω των νοτιάδων

Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και πρόσκαιρα στα πελάγη και τα 8 μποφόρ

Σήμερα Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια που από το απόγευμα θα επεκταθούν στις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια και η ανατολική Πελοπόννησος θα επηρεαστούν πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το μεσημέρι και από τα βορειοδυτικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά κυρίως της κεντρικής και βόρειας χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11-12-2020

Στα δυτικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία στο Ιόνιο σποραδικέςκαταιγίδες, που από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρώτες πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από τις απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα νότια θαλάσσια -παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία νότιοι, στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12-12-2020

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, την ανατολική και τη νότια νησιωτική χώρα. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στα δυτικά τις πρώτες πρωινές και τις βραδινές ώρες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικήςκαι βόρειας χώρας.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13-12-2020

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά. Βαθμιαία στα βορειοδυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από ταδυτικά και τα βόρεια θα επικρατήσουν άνεμοι βορείων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14-12-2020

Στη Μακεδονία και τη δυτική Ελλάδα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στο Ιόνιο όπου τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές στα ανατολικά και τα νότια και σποραδικές καταιγίδες στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Παγετός κατά τόπους τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στο Ιόνιο έως 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση στα βόρεια.

Βροχερός καιρός ως το τέλος της εβδομάδος στην Αθήνα

Στην Αθήνα προβλέπονται βροχές τις επόμενες ημέρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 16 βαθμών Κελσίου.

Βροχές και στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 12 και 14 βαθμών Κελσίου.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα